Ja ez így megy!

 Nehéz pálya ide, erős mezőny oda, Lajtai Rózsa Csilla erősen kezdett Marokkóban caddie-jével, Szeberényi Mátéval. Az első szakaszok után már két birdie is felkerült Csilla score-kártyájára, így öt szakasz után -2-re is állt.

Nehéz pálya ide, erős mezőny oda, Lajtai Rózsa Csilla erősen kezdett Marokkóban caddie-jével, Szeberényi Mátéval. Az első szakaszok után már két birdie is felkerült Csilla score-kártyájára, így öt szakasz után -2-re is állt.

Csilla csütörtökön, helyi idő szerint, 8:46-kor kezdte meg szereplését a 10-es elütőről, egy flightban a francia Cassandra Kirkland-del, és az angol Lucy Williams-szel.

Indulásként birdie-re hozta a par 5-öst és a par 4-est, majd azt követően a par-ok mellett a 15-ösön és a 18-ason ütött bogey-ja azt jelentette, hogy even par-ral fordulhat. A pálya első 9-én, az első három szakaszt par-ra hozta Csilla, majd egy bogey, birdie, bogey, birdie sorminta következett. A maradék szakaszokon par-t játszott Csicsi, így a Lalla Meryem Cup nyitó napját even par-ral zárta. A cut határ jelenleg +2, amely minden bizonnyal folyamatosan változni fog a második napon. A mezőny rendkívül szoros, így egy-egy ütés is nagy jelentőséggel bír majd.  

A jelenlegi első számú magyar golfozó 71-es körrel kezdett, így az előkelő T31. helyről várhatja a folytatást a 450 ezer euró összdíjazású Lalla Meryem Cup-on. A nyitány után az élen együttállásban a norvégok és a finnek kiválósága Tonje Daffinrud és Ursula Wikstrom áll, miután 67 ütésből teljesítették az agadiri Golf de L’Océan par 71-es pályáját.

Szeberényi Máté, Rózsa Csilla caddie-je osztja meg velünk élményeit:

„8:46-kor elindultunk végre, újra verseny körülmények között.

A 10-es tee-ről ütöttünk el és sajnos az első drive nem volt az igazi, majd egy közepes második ütés után Csicsi bebombázott egy 12 méteres puttot… nem lettem volna a flight társaink helyében. Főleg úgy nem, hogy a második szakaszunkon "beakasztott" egy 7 méteres birdie puttot is!

Gondoltam magamban: ja, hogy ez így megy?!

Aztán a nap hátra lévő részében a putt érzés kicsit elment, volt a fordulás után 3 nagyon jó lehetőségünk is, de nem tudtuk kihasználni. A záró 5 szakaszon ráültünk a birdie-bogey vonatra. A gyengébb ütésekből türelmesen, jól menekült ki Csicsi.

Összességében a 71-es nyitó kör jól hangzik, de ennél Csicsi sokkal jobban tud játszani. Az erősségei, a drive-ok és a puttok, ma nem működtek annyira, mint szoktak, de holnap biztos vagyok benne, hogy fognak, hiszen mi 4 napra jöttünk!

Az, ahol jelenleg állunk, jó dolog, de messzemenő következtetéseket nem lehet belőle levonni, mert sokan játszottak ma tudásuk alatt. A kör után a range-n és a putting greenen is jó dolgokat láttam Csicsitől, ezt átvisszük holnapra és akkor ott leszünk a hétvégén is!”

Eredmények:


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés