Évkezdés – PGA of Hungary

 A szezon elején összegyűltek a Magyar Profi Golf Egyesület vezetői valamint tagjai, és összegezték az idei évadra szóló terveiket.-számolt be a PGA of Hungary hivatalos facebook oldalukon.

A szezon elején összegyűltek a Magyar Profi Golf Egyesület vezetői valamint tagjai, és összegezték az idei évadra szóló terveiket.-számolt be a PGA of Hungary hivatalos facebook oldalukon.

Tringer László elnök régóta Németországban dolgozik, ezért a feladatok java részét ügyvezetői pozícióban Makszin Áron végzi. Őt kérdeztük a jövőről.

„Legfontosabb terveink közül is élre kívánkozik versenysorozatunk, amelynek Pro Tour az elnevezése. Hat-nyolc állomásból fog állni, reményeink szerint több helyszínen lesz lebonyolítva. Ez lesz az alapja a ranglistánknak, amelybe persze továbbra is beleszámítanak majd tagjaink külföldi versenyeken elért eredményei.
Jelenleg kb. 35 tagunk van, közülük megközelítőleg 25 oktató, és 5-6 tagunk van aki mint „playing pro” az oktatás mellett rendszeresen (vagy kizárólag) külföldi versenyekre is járt, és járni fog. Jó lenne, ha a többiek is minél többen időt áldoznának arra, hogy részt vegyenek ezeken a találkozókon, amikor a versenyzésen kívül a gondolatok kicseréléséről, a felmerült feladatok elvégzéséről is szót ejthetünk egymással.
Legfőbb versenyünk idén is természetesen a Profi Magyar Bajnokság. Többször voltunk már Bükfürdőn, most esetlegesen más helyszínt tervezünk. Örömmel halljuk, hogy Hencse ismét megújul oda például szívesen mennénk, ha a pálya addigra elkészül. Mindannyian nagyon szeretjük a hencsei pálya egyedi hangulatát verseny közben és után is. Erre a versenyre megpróbálunk szponzort találni, mert eddig többnyire a részvevők által befizetett részvételi díjat nyerhette meg az első három helyezett.
El kell mondanom, hogy az idei évben mindenképpen erősíteni szeretnénk a profi játékosaink szereplését, és fejleszteni játékuk színvonalát. Kialakulóban van a Magyar Profi Válogatott amelynek elsődleges célja, hogy a külföldi rangos tornákon induljanak, és rangos versenysorozatokra kvalifikálják magukat. Most állítjuk össze a nemzetközi versenynaptárt és a lehetséges versenyeket. Ebbe természetese beletartozik az Olimpiai szereplés felé törekvésünk is, hiszen nem titkolt célunk – ha nem is jövőre – de a 2o2o-as Olimpiára férfi versenyzőnk is tudjon indulni. A Profi Válogatott edzése, menedzselése innentől kezdve csapatmunkát igényel, amelyet a téli hónapokban már elkezdtünk „összerakni”. Várhatóan az idén több versenyzőnk indul több nemzetközi tornán is, melyeket – terveink szerint közös csapatedzések, és konzultációk kísérnek végig a szezon folyamán. A versenyekről, és eredményeinkről természetesen év közben igyekszünk beszámolni, hiszen tudjuk, hogy a golfozó közönségünk ezek iránt élénk érdeklődést mutat!

Szeretnék pár külön szót szólni Hahn Rolandról aki a profi mezőnyünk első számú, és kiemelt játékosa. Ismerjük Roland értékeit, tehetséges, ügyes fiú, minden adottsága megvan, hogy a világ legrangosabb tornáin szerepeljen, és akár az Olimpiára is kvalifikálja magát. Szeretnénk neki is több segítséget adni az idén, és mint szakmai stáb aprónak tűnő, ám fontos dolgokban mögötte állni. Ehhez megvannak az eszközeink, tudásunk, csak össze kell szervezzük erőforrásainkat. Mind a csapat, mind Roland felkészüléséhez, versenyeztetéséhez azonban erős anyagi háttérre is szükségünk lesz, ezért ezen a téren is előre kell lépnünk, és megteremtenünk a megfelelő szponzori, és támogatási lehetőségeket. Egy teljesen új koncepció mentén, de ezen is folyamatosan dolgozunk. Úgy gondolom, hogy a profi csapat, és a magyar profi golf az idei szezontól kezdve egy új történet megírásába kezd bele…
Végül két feladatunkról számolhatok még be: a Golfszövetség vezetőt egy tavaly év végi egyeztetés óta igyekszünk meggyőzni, hogy a junior programot ismét alapprogramként hozzák (hozzuk) vissza a magyar golféletbe. Ez így volt 2oo8 előtt, azóta sajnos „elsorvadt”. Célunk, hogy az U18-as válogatottnak ismét legyen olyan létszám, és résztvevői bázisa amelyből majd valóban tehetséges – és nem kontraszelekciós alapokon létrehozott – csapatot lehet összeállítani. A PGA of Hungary egyben felajánlotta mindehhez szakmai segítségét, és a program kidolgozásában, és végrehajtásában. Nagyon fontosnak tartanánk, hogy minden klubban ismét beinduljanak a csoportos gyerekoktatások, és növekedjen a létszám a klub- és szövetségi szintű junior versenyeken. Nem kérdés, hogy a magyar golf jövőjének egyik záloga ez…Kíváncsian várjuk majd a fejleményeket, és reméljük az MGSZ-nek már az idei évtől sikerül erre az alapprogramra a megfelelő pénzügyi keretet rendelkezésre bocsájtania.
Őszintén remélem, hogy év végi beszámolónkban terveink sikeréről tudunk majd hírt adni, és az idén sikerül megteremtenünk egy erősebb professzionális golfélet alapjait…”

PGA of Hungary Facebook


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés