Rózsa Csilla hamarosan belevág

 A magyar golfszerető közönség csütörtöktől vasárnapig az új-zélandi Clearwater Golf Course-on tartja majd minden bizonnyal a szemét, ugyanis Rózsa Csilla az itt megrendezésre kerülő tornán kezdi meg profi karrierjét. Csicsinek nem lesz könnyű dolga, ugyanis a mezőny csak úgy hemzseg a jobbnál jobb játékosoktól.

A magyar golfszerető közönség hétvégén az új-zélandi Clearwater Golf Course-on tartja majd minden bizonnyal a szemét, ugyanis Rózsa Csilla az itt megrendezésre kerülő tornán kezdi meg profi karrierjét. Csicsinek nem lesz könnyű dolga, ugyanis a mezőny csak úgy hemzseg a jobbnál jobb játékosoktól.

A szervezők legnagyobb örömére a jelenlegi világelső Lydia Ko is ütőt ragad, de rajta kívül a 18 évesen már LET-tornagyőztesnek számító és Solheim Kupán is bizonyító Charley Hull is ott lesz a 132 fős mezőnyben. A világsztárok sorát Gwladys Nocerával folytathatjuk, de ne feledkezzünk el a LET-legendának számító Laura Davies-ről sem, aki egymaga kis túlzással annyi LET-trófeával rendelkezik, mint a komplett mezőny.

Csilla az amerikai felkészülés után már a helyszínen tartózkodik természetesen, sőt újdonsült caddie-jével Szeberényi Mátéval már meg is ismerkedtek az új-zélandi pályával.

Csicsi 18 szakaszt játszott és elégedetten nyilatkozott a pályáról és a körülményekről:

Nagyban készülődünk Mátéval a hétvégi versenyre. Lejátszottunk 18 lyukat és átbeszéltük a stratégiát, emellett egy jótékonysági vacsorára is hivatalosak voltunk. Nagyon jó idő van, bár kicsit éget a nap és délutánra mindig feltámad az erős szél. A pálya változó, az első 9 kicsit "unalmas", de a hátsó mindent bepótol. A greenek pedig, puhák és gyorsak. Összefoglalva Új-Zéland egy nyugodt, békés hely! Máris megszerettem.” 

(Fotó: Rózsa Csilla facebook)

Szeberényi Mátét is sikerült megszólaltatnunk megérkezése után:

„Örülök, hogy végre ideértem. Elég feszült pillanatokat éltem át az utazás során: Mivel Dubaiból késve indult a gép, lekéstem a csatlakozást Sydneyben, ahonnan ahelyett, hogy egyenesen Christchurchbe repültem volna, még el kellett mennem Aucklandbe… Ott ismét lekéstem a csatlakozást. Auckland-Christchurch csak egy órás út és majdnem minden órában indul a gép. Szóval nagyon kalandosan, de megérkeztem. Lejátszottuk a gyakorló kört. Nagyon szép a pálya és a hátsó kilenc, szélben elég kemény kihívást jelent… Még jó, hogy nem én játszom. Nagyon kedves mindenki, segítenek, ha kell, szóval minden nagyon pozitív.”

Rózsa Csilla helyi idő szerint 27-én, 12:20-kor üt el a 10-es szakaszon. A háromfős flightnak a magyar kiválóságon kívül a holland Anne van Dam és az ausztrál Jan Manoonpong társaságában.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés