Garcia és a Major

Sokakat foglalkoztat a kérdés, miszerint Sergio Garcia nyer-e valaha Major-tornát. A spanyolok világklasszis golfozója a hétvégén ismét a siker kapujában bukott el, jóllehet a Northern Trust Open nem egy Major-viadal, de Garcia sokadjára marad le a végső győzelemről úgy, hogy a siker közvetlen közelében bukik el.

Sokakat foglalkoztat a kérdés, miszerint Sergio Garcia nyer-e valaha Major-tornát. A spanyolok világklasszis golfozója a hétvégén ismét a siker kapujában bukott el, jóllehet a Northern Trust Open nem egy Major-viadal, de Garcia sokadjára marad le a végső győzelemről úgy, hogy a siker közvetlen közelében bukik el.

Sergio García a PGA Tour legutóbbi tornáján a hétvégén megrendezett Northern Trust Openen a 16-os szakaszig vezetett, ám az utolsó két lyukon bogey-t játszott így lemaradt még a playoffról is. A tornát végül őrületes végjátékban James Huhn nyerte meg - az amerikai Dustin Johnsont és Paul Casey-t verte egy három szakaszon át tartó rájátszás során.

Garcíának a Riviera pályán mutatott játékával kapcsolatban ismét sokakban felmerült a kérdés, hogy a spanyol klasszis vajon miért nem tud tornát nyerni, miért van az, hogy az utolsó pillanatokban engedi ki a győzelmet a kezei közül. García 2012 óta nem nyert a PGA Touron, pályafutása során eddig nyolc tornagyőzelmet könyvelhetett el a tengerentúli sorozatban. Azonban ez lehetne jóval több is, hiszen összesen 9 alkalommal játszott playoffot, ám ebből ötöt elbukott. Többek között 2007-ben az Openen, ahol Pádraig Harrington ellen maradt alul. A spanyolok kiválósága eddigi karrierje során már többször volt az igazán nagy siker kapujában, a Mastersen volt 4., és kétszer 8. is, a US Openen szintén volt 4. de 3. helyen is zárt már, míg az Openen kétszer volt 2. egyszer harmadik és a PGA Championshipről is van egy 2. helyezése még 1999-ből.

Azzal mindenki egyetért, hogy elképesztő keze van Garciának, korosztálya egyik legtehetségesebb játékosa. Azonban a többség azzal is egyetért, hogy nyomás alatt nem tud úgy játszani, mint az igazán nagyok. Jeff Ritter a Sports Illustrated elismert szakírója szerint Garciának a fejében vannak gondjai és amíg mindezt nem teszi rendbe, addig nem lesz képes a legkomolyabb tornákon is győzni. Ritter kollégája, Gary van Sickle ugyanakkor nem írná le a spanyolt, szerinte vannak bíztató jelek, többek között az, hogy Garcia egyre kiegyensúlyozottabb gurít és hogy a rövidjátéka minden eddiginél élesebb idén. A gondot szerinte sokkal inkább az jelenti, hogy jelenleg a lendítéssel áll hadilábon, valamint a mindent eldöntő szituációk során „megremeg a keze”.

Ez utóbbi aggasztja igazán a szakírókat és a Garcia-szurkolókat is, hiszen pont ez utóbbi, a döntő pillanatokban előjövő gyilkos ösztön az, amit hiányolnak vele kapcsolatban. Sokak szerint ha Garcia 16 éve alatt eddig egyszer sem tudta bizonyítani ennek ellenkezőjét, tehát, hogy nem remeg meg a keze döntő szituációkban, akkor ez idővel már rajta ragad, az évek pedig csak telnek múlnak. Mindenesetre idén négy újabb lehetősége lesz arra Garciának, hogy elhallgattassa a kétkedőket, mondjuk rögtön áprilisban egy Masters-sikerrel.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés