Egy új élet kezdetén

 Szinte egyszerre vált nagykorúvá és profi játékossá Lajtai Rózsa Csilla (18), a Pannonia Golf &  Country Club versenyzője, aki tegnap - profi játékosként - megtartotta első sajtótájékoztatóját.

Szinte egyszerre vált nagykorúvá és profi játékossá Lajtai Rózsa Csilla (18), a Pannonia Golf &  Country Club versenyzője, aki tegnap - profi játékosként - megtartotta első sajtótájékoztatóját.

A golf 112 év kihagyás után lett újra ötkarikás sportág. Mint ismert, Csilla 2014 decemberében teljes jogú kártyát szerzett a Ladies European Tour (Let)-ra, így lehetősége nyílik az olimpiai kvalifikációt érő pontszerzésre, amely mérföldkő a magyar golf történetében.

A Magyar Golf Szövetség meghívására érkeztünk a Magyar Sport Házába és legnagyobb meglepetésünkre sajtósok hada várta Csicsit, Magyarország jelenleg legeredményesebb golfozóját. Az eseményen nagy volt médiaérdeklődés, és mindenki megjelent, aki a magyar golfban érdekelt. Természetesen mi is (Hungarian Golf Magazin) képviseltettük magunkat ezen a rendkívüli sajtótájékoztatón, hogy együtt osztozzunk az örömben.  Kmety Ildikó a Golfszövetség sajtófőnöke, imponálóan vezette le a sajtótájékoztatót.

Részt vett és ünnepi beszédet mondott: Simicskó István a sportért és ifjúságért felelős államtitkár, Sugár András, a Magyar Golf Szövetség elnöke, Bartha Csaba, a MOB sportigazgató-helyettese illetve természetesen a főszereplő, Lajtai Rózsa Csilla, a riói olimpiai kvalifikáció várományosa.

(Fotó: Buna Edvin, Pannonia Golf and Country Club)

Csicsi megköszönte a szövetség eddigi támogatását, majd ismertette jövőbeni terveit. A LET versenysorozatot 1978 óta rendezik meg, idén négy kontinens 16 országában legalább 22 versenyt szerveznek, amelyek közül Csilla 2015-ben 17 alkalommal indul majd. Február végén kezdődik a „kaland” számára. Az európai versenyek mellett többek között Új-Zélandon, Kínában, Indiában, és az Egyesült Arab Emírségekben játszik.

Igazi ünnep volt ez az esemény, ahol útjára engedtük új reménységünket, aki pár óra múlva repülőre ül és megkezdi felkészülését a 2015-ös szezonra. Szerdán Spanyolországba utazik, a profik újonctáborába, aztán 2-3 hétre az Egyesült Államokba edzőjéhez, Tom Burnetthez. 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés