Balatonudvari rajtra készen!

 A sokak által kedvelt Balatonudvari pálya ismét hallat magáról. A klub elnöke, Sarlós Tibor látogatott szerkesztőségünkbe.

A sokak által kedvelt Balatonudvari pálya ismét hallat magáról. A klub elnöke, Sarlós Tibor látogatott szerkesztőségünkbe.

HG: Mint tudjuk, tavaly nem volt egyszerű a szezonkezdet Balatonudvariban. A mindenki által ismert gazdasági krízis a magyar és a nemzetközi golfsportot, a pályák gazdálkodását is jelentősen érintette. Ennek fényében, milyen évet zárt a klub?

-Köszönjük szépen, nagyon jót!  Anyagilag is pozitív lett a vége. Nagyon fontos volt, hogy az idei évet megalapozzuk, és a tervezett munkálatokat is megkezdhessük. Tavaly nagyon kedvezőtlen volt az időjárás, az éves szokásos csapadék mennyiség több mint háromszorosa, majdnem négyszerese esett le. Ez jelentős károkat okozott a pályán. Az eső többször egy-egy nagy versenyünket is telibe kapta (Magyar Kupa, a szerk.). Reméljük, idén elkerül bennünket az ilyen idő! A pálya kiválóan áttelelt eddig. Tekintettel arra, hogy a 2015-ben is lehetőséget kapott arra a klub, hogy apályát üzemeltesse, 2014. év végén megkérdeztük a klubtagjainkat a 2015.ös szezonnal kapcsolatban és döntő többségük pozitívan válaszolt.  

Egyszóval, minden rendben van anyagilag és a pálya karbantartásának költsége is biztosítottnak látszik.

A kérdés adódik, és sok mindenkit érdekel: a pálya jövője. Novemberben lezárult a moratórium.

- A csődeljárás lezárult, de egyelőre nincs újabb döntés. Nyilvánvalóan ez egy hosszabb folyamat. A végén várható egy határozat, amelynek értelmében a bíróság kijelöl valakit, aki magát a procedúrát levezeti. Ami lényeges, hogy biztonságosan üzemelünk, és a tagok is biztonságban vannak. A klub az előbb említett procedúrától független, akár csak eddig. Az üzemeltetési szerződésünket aláírtuk 2015-re. Így mindenkit megnyugtatok, minden anyagi fedezet meglesz ahhoz, hogy sikeres évet teljesíthessünk.

HG: Milyen változások várhatóak idén a klub körül?

- Több nagyobb rendezvény is lesz. Gyakorlatilag minden nagy versenyünket, mely tavaly volt, a 2015-ös szezonban is megrendezzük: Herend Kupa, Porsche Hungaria, Audi Siemens Uniqa Golf Cupa, Vontobel Golf Cup stb. A szövetségi versenyek közül, a Magyar Amatőr Bajnokságnak is mi adunk majd otthont.

A sorozataink közül idén is megtartjuk, a négy fordulóból álló Balaton Golf Kupát, a Balatoni Borok Golfversenyét, és tervezzük, hogy megrendezzük Balatongyörökkel és a zirci Forest Hillsel a már eddig is sikeres versenyeket.

Érdekességként megemlíteném, hogy valami megmozdult a külföldi beutazások terén. Ami azért is figyelemre méltó, mert tavaly, más országokat is beleértve, a külföldi látogatások száma jelentősen kevesebb volt, mint tavalyelőtt. Ennek több oka van, de szerintem leginkább, az európai recesszió. Most úgy tapasztaljuk, megmozdult valami: Angliából 2-3 csoport, illetve Svédországból és Finnországból is érkeznek Balatonudvariba. Ezeket már mind lekötöttük.

HG: Volt -e, vagy terveznek-e változást a csapatban?

Gyakorlatilag nem. Változatlan felállásban kezdjük a szezont. A greenkeper gárda ugyanaz, Tolnai Gábor vezetésével. Edzőnk továbbra is Lugosi Tomi lesz. A főszezonban gondolkozunk némi erősítésen. Felmerült annak a lehetősége, hogy hétvégére Ausztriából érkezhet hozzánk kisegítő pro. Jó lenne, már csak a külföldiek miatt is, mert néha Tominak már vissza kellett utasítania a főszezonban egy-egy golfozót, ami ugye nem jó.

Napi kapcsolatban vagyunk 20 partnerklubunkkal, köztük a GolfRange csoporttal is, akik Bécs környékén négy pályát is üzemeltetnek, összesen 16 pro-val. Így merült fel ennek a lehetősége. De ez még nincs eldöntve, először Tomival egyeztetünk.

HG: Korábban említette, hogy a külföldi látogatások száma jelentősen megnőhet. Lehet cél, a nyitás a külföldi golfozók felé?

-Abszolút. A Balaton környéke Budapest után Magyarország második számú turista paradicsoma. Fiam, Sarlós Péter is besegít a külföldi marketingbe. Discover Balaton nevezetű cégével, különböző programokkal csábítják a látogatókat a Balatonhoz, kihasználva a magyar tenger nyújtotta lehetőségeket: extrém vitorlázás, ejtőernyőzés, Segway túra, Old timer vitorlázás, Land Rover vezetés, Helikopter túra, vízisí.

HG: Milyen változások átalakítások várhatók a pályán?

-Van pár tervünk, amit szeretnénk megvalósítani. Például néhány belső útunkra ráférne az aszfaltozás vagy járókövezés. Az egyes elütőt folytatni szeretnénk a bunkerokig, másrészt meg a 4-es pályaszakasz greenjétől fel az ötösig. Ezeket nagy valószínűséggel meg is fogjuk csinálni, még a szezonkezdet előtt.

A green fee továbbra is 15.900 Ft, akár csak tavaly. Ezeket az árakat idén is tartani fogjuk. Továbbá a tavalyi havibérleteink is megmaradnak a nyári időszakban.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés