Új név a nagyok között

 A december 8-án megrendezett Magyar Golfszövetség gáláján az év legjobbjait sorakoztatták fel. Az est keretében kihirdették és díjazták 2014 legkiválóbb játékosait, edzőjét, klubját, versenyét és klubmenedzserét, továbbá újabb taggal bővült a hazai golfsport nagyjait kitüntető Magyar Golfhírességek Csarnoka is.

A december 8-án megrendezett Magyar Golfszövetség gáláján az év legjobbjait sorakoztatták fel. Az est keretében kihirdették és díjazták 2014 legkiválóbb játékosait, edzőjét, klubját, versenyét és klubmenedzserét, továbbá újabb taggal bővült a hazai golfsport nagyjait kitüntető Magyar Golfhírességek Csarnoka is.

A Magyar Golfhírességek Csarnokát 2011-ben, a száz éves magyar golfsport tiszteletére alapította a Magyar Golfszövetség, amivel a hazai golf nagyjainak, játékosainak és személyiségeinek tevékenységét méltatják. Idén a Magyar Golfszövetség elnökségének tagját, a Magyar Szenior Golfozók Társaságának elnökét, Fehér Tibort érte az elismerés.

„Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy idén engem választottak be a hazai golfélet kitüntetett személyiségei közé.” – kezdte az elnök úr.

„Be kell vallanom, kissé vegyes érzelmekkel vettem át a díjat – folytatta. - Elsősorban, természetesen, roppant felemelő érzés, hogy méltányolják az erőfeszítéseimet, törekvéseimet, melyeket az elmúlt két évtizedben tettem a magyar golfsport felvirágoztatása érdekében. Nem akármilyen időszak volt, és boldog vagyok, hogy mindezt átélhettem.

Ugyanakkor fájlalom, hogy a tagok mindegyike már csak pályájának vége felé, egy szép kor megélése után került beválasztásra, miközben számos olyan fiatalabb esélyesünk is lehetne, akik ugyancsak húsz éve, jelentős eredményeket produkálva tevékenykednek a magyar golféletben, és akik ugyancsak kiérdemelnék e kitüntetést. Úgy gondolom, hogy a fiatalságban a jövő, a fiatalabbak energiáját és idősebbek tapasztalatait vegyítve kellene munkálkodnunk szeretett sportunk fejlesztésén. Most, hogy én is tag lettem, arra fogok törekedni, hogy az elismerés ne a kornak szóljon, hanem elsősorban az elvégzett munkának, az eredményeknek, és a jelöltek közül a beválasztás után is minél többen aktívak maradjanak.”

Fehér Tibor immáron hét éve, 1997 óta tagja a Magyar Golfszövetség elnökségének, 2003-ban pedig a Magyar Szenior Golfozók Társaságának elnöke lett. Az elnök urat a 2014-es golfidényről is megkérdeztük.

„Szeniorjaink számára az elmúlt év átlagon felül sikerült, mind hazai, mind nemzetközi megmérettetéseken jobb szerepléseket, helyezéseket értünk el. Idén ráadásul több új, fiatal szenior játékossal bővült társaságunk. Úgy gondolom, e fiatal szeniorok lehetnek a jövő reménységei, hiszen a jó eredményeik, játékuk, tapasztalataik a többi korosztályt is magukkal húzzák.

A szenior válogatottra nem csupán szükség, de igény is van, a fiataloknak is perspektíva kell, hogy később is tudják folytatni a pályafutásukat. A szövetség ezt felismerte, és még a juniorok előtt megkezdte a szeniorok támogatását. A két korosztály közti rést is igyekszünk mihamarabb kiküszöbölni, és 2016-ra tervezzük a felnőtt válogatott megalapítását is.”

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés