Egy új jövő kezdetén

 Horváth Marcell különleges évet hagyott maga mögött. Idén főleg tanulmányai élveztek pioritást, aminek meg is lett az eredménye, hiszen felvételt nyert a skóciai St. Andrews egyetemre, ahol közgazdaságtan és menedzsment szakon tanul tovább. Értékeljen azonban maga az érintett, Marci:

Horváth Marcell különleges évet hagyott maga mögött. Idén főleg tanulmányai élveztek pioritást, aminek meg is lett az eredménye, hiszen felvételt nyert a skóciai St. Andrews egyetemre, ahol közgazdaságtan és menedzsment szakon tanul tovább. Értékeljen azonban maga az érintett, Marci:

HG: Mi volt az idei szezonban az utolsó versenyed? Hogyan sikerült?

Az első félévben kevés egyéni versenyszám van, így az utolsó versenyem is egy csapatverseny volt a Glasgow-i egyetem ellen, ahol egy kiegyenlített párbajban döntetlent hozott a csapat. Az első csapatunk továbbjutott az alapszakaszból a Brit Liga döntőkbe, amit kicsit úgy kell elképzelni, mint a playoff szezont az Amerikai Foci ligában, míg a második csapatnak sikerült egy késői hajrával bent maradnia a ligában. A csapatnak is és nekem is nagyon jól ment, és összességében, a vezetés szerint is, szép szezonzárás volt. Az utolsó egyéni megmérettetésem egy matchplay volt egy olyan srác ellen, aki 17 évesen debütált az European Touron. Végül épp, hogy kevésre sikeredett a nagy hajrá és a 16-oson kikaptam. 

HG: Milyennek értékeled az évet?

Az évem nem sikerült rosszul, de legfőképpen a tanulmányaimra koncentráltam idén, hogy bejuthassak St. Andrewsba, hiszen ez Nagy-Britannia harmadik legjobb egyeteme és a golf őshazája is, így tudtam, hogy rengeteg lehetőséget nyithat meg. Sajnos nem sikerült megvédenem a Magyar Bajnoki címet, de a versenyek többségét, amin elindultam sikerült megnyernem. Mindent figyelembe véve az eredményeim -1 és +8 között voltak idén, szóval sokkal stabilabb a játékom, mint az utóbbi években és remélem, hogy a jó kezdet St Andrewsban és az itteni lehetőségek kiemelkedőbb eredményekhez fognak vezetni jövőre.

HG: Hogyan érzed magad Skóciában, St. Andrewsban?

Nagyon jól. Egy nagyon egységes csapatnak lehetek a tagja. Az edzők mindent megtesznek értünk és az itteni technológia és az egész éves pálya játék is fantasztikus. Az egyetemen is nagyon jól érzem magam. Sok új embert megismerhettem ebben a teljesen más világban. 

HG: Volt cél, amit kitűztél magad elé?

Elsődleges cél volt a külföldön való helytállás és a csapatba való beilleszkedés. Amióta itt kint vagyok sokat javítottam a HCP-men, de szeretnék még sokkal lejjebb menni jövőre. Természetesen jó lett volna, ha megvédem a Magyar Bajnoki címet és megnyernem a Junior Bajnokságot, de azokon a versenyeken voltak jobban teljesítő játékosok is nálam és mindkettőn megérdemelt győztes született. Annak viszont örülök, hogy ismét és egyben utoljára megnyertem a Junior Tourt és emellett még egy pár ranglista versenyen is sikerült jól teljesítenem. A játékom stabilizálása volt a legfőbb cél, hogy az löketet adjon a kinti életre és ezt remélem sikerült is elérni. 

HG: Melyik volt a legsikeresebb és a legkevésbé sikeres versenyed?

Idén leginkább a stabilitásom volt feltűnő és sikerült egy-két mínuszt kombinálni egy jó pár stabil score-al. Talán leginkább a Junior Tour versenyek voltak a legsikeresebbek. Az összes 18 lyukas fordulót, amin elindultam, megnyertem. Ezek közül a bükfürdői forduló a legkülönlegesebb, ahol 2 hónap kihagyás után tértem vissza, -1-gyel. A legkevésbé sikeres versenyeim sajnos a több napos versenyek voltak, hiszen mindig volt egy átlagos nap, két jó nap mellett, ami külföldön és itthon is nagy hatással volt az eredményemre. Ennek köszönhetem többek-közt azt is, hogy a junior bajnokságon és a magyar bajnokságon sem nyertem. 

HG: Mik a terveid a téli szezonra? Gyakorlás, versenyzés?

Amíg Magyarországon vagyok, addig az Indoorban fogok készülni, de január utolsó hetét Spanyolországban töltöm Szigeti Csabával. Nagyon fontos lesz az az egy hét, hiszen 12 hónapos a szezon St Andrewsban, így a téli swing változtatásoknak gyorsan be kell állniuk. Amint visszatérek St Andrewsba, mint mindig, kültéren fogunk edzeni a kora márciusban kezdődő versenyszezonra. 

HG: Hogyan és hol fogod tölteni az ünnepeket? 

Az ünnepeket a családommal fogom tölteni. Rég láttam a szüleimet, és a nagyszüleimet, így jó lesz végre egy kicsit az otthon melegében lenni. A magyar barátaimmal is régen találkoztam, szóval remélhetőleg velük is sok időt fogok tudni eltölteni.

HG: Van már terved, elképzelésed a jövő szezonra? Célkitűzések (pl. hcp), versenyek, változtatások?  

A verseny szezon nagyon sűrű. Rengeteg lehetőség lesz a bizonyításra jövő félévben is, de a mostani félévvel ellentétben, leginkább az egyéni versenyeken lesz a hangsúly. A Skót nemzeti egyetemi bajnokság is a jövő félévben lesz. Reménykedem benne, hogy sikerül kijutnom vagy az Universiadera, vagy a World Golf Championshipre (2015 vagy 2016), ami az egyetemi sportolók olimpiájának és világbajnokságának felel meg. Otthon viszonylag szűk lesz a versenynaptáram és nyáron is inkább külföldön tervezek indulni. Muszáj kicsit szűkíteni az otthoni versenynaptárat, hiszen itt két hónap alatt van annyi verseny, mint otthon májustól szeptemberig, így sokkal fontosabb szerepet kap a formaidőzítésem is.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés