Szeberényi újra a csúcson!

 Szeberényi Máté a szarvaskúti Forest Hills Golf and Country Club tagjaként a 2014-es Országos Férfi Ranglistán a második helyen végzett. Kiemelkedő szezont produkált golfozónk, aki mind a nemzetközi, mind a hazai terepen bizonyított. Ennek is volt többek között köszönhető, hogy a hétfőn átvehette a hőn áhított Év Férfi Golfozója címet. Elegánsan, csillogó szemekkel vette át az elismerést.

Szeberényi Máté a szarvaskúti Forest Hills Golf and Country Club tagjaként a 2014-es Országos Férfi Ranglistán a második helyen végzett. Kiemelkedő szezont produkált golfozónk, aki mind a nemzetközi, mind a hazai terepen bizonyított. Ennek is volt többek között köszönhető, hogy a hétfőn átvehette a hőn áhított Év Férfi Golfozója címet. Elegánsan, csillogó szemekkel vette át az elismerést.

HG: Milyen érzések kavarognak most benned, hiszen 2012 után, immáron másodszor kaptad meg ezt a rangos elismerést?

SZM: Ebben az idényben voltam talán a legstabilabb az eddigi 11 golffal eltöltött év során, ami nagy önbizalmat adott, ahogy a telt-múlt a szezon. Az év első felében csak a nagyobb versenyeken álltam elütőre, majd ősszel kezdtem el ranglista versenyeken indulni, mert éreztem, hogy bennem van a jó eredmény. Így sem vagyok maradéktalanul elégedett, bár a díj kétségtelenül nagyon sokat jelent és egy jó visszaigazolást ad arról, hogy jó úton járok. Úgy néz ki, hogy a Ryder Cup évek inspirálnak.

HG: Miként tekintesz vissza az elmúlt évre? Mit kaptál a 2014-es évtől?

SZM: Mint mondtam, nagyon sikeres szezont tudok magam mögött. A BMW-nek köszönhetően már márciusban bizonyítani tudtam a thaiföldi BMW Golf Cup International World Tour Final-en elért 7. hellyel, ami egy örök élmény marad, ez egész biztos. Hazaérkezésem után kezdtem meg a munkámat a Forest Hills-en, rengeteget tanultam a golfklub és a szálloda működéséről is arról nem is beszélve, hogy a játékom is feljebb lépett egy szinttel. Persze mindig vannak dolgok, amiket így utólag elmélkedve talán másképp kellett volna csinálnom a pályán (és azon kívül is), de ha úgy vesszük, 2014 az értékes tapasztalatok éve volt.

HG: Most, hogy már az Év Férfi Golfozójának mondhatod magad, melyek lehetnek a célok a jövőre nézve?

SZM: Azt szoktam mondani, nem minden a hendikep, mert nem feltétlen tükrözi hűen valaki játéktudását. Mégis az a cél, hogy jövőre 3,5 hendikep alá menjek. Idén gondoltam bele, hogy gyakorlatilag 6 éve „liftezek” 4 és 5 között, ami nem túl vidám adat. Továbbá szeretnék a szövetségi versenyeken maradandót alkotni. A Magyar Bajnokság a kiemelt cél, szeretném visszahódítani a címet, méghozzá PAR körüli eredménnyel. Azt hiszem, hogy egy ilyen eredmény, akár én érem el, akár más, visszaadná a verseny korábbi presztízsét, például mikor évekkel ez előtt Kővári Dani és Tóth Janó is többször ilyen alacsony score-ral tudtak nyerni.

HG: Mi volt számodra a 2014-es szezon csúcspontja, vagy legemlékezetesebb pillanata?

SZM: A csúcspont a Magyar Bajnokság volt, annak is leginkább az első napja. Mínusz 1-et játszottam egy olyan pályán, amitől korábban kifejezetten féltem. A legemlékezetesebb pillanat pedig a bajnokság 3. körének utolsó 2 ütése volt, egy nagyon jó homokütés és az azt követő 3 méteres putt, amit centikkel ugyan, de rövidre hagytam. Így nem lett play off a vége.

HG: Mi volt a legmélyebb gödre, ha volt ilyen?

SZM: A Bajnokságot elveszítettem 6 ütés előnyről, az azt követő 2 hétben nem igazán akartam golfpálya közelébe menni. Ez a munkahelyem miatt nehezen lett volna kivitelezhető. Ősszel pedig 4 szép év után véget ért a párkapcsolatom. Ez a 2 dolog mély nyomot hagyott, de hosszú távon még erősebbé tesz.

HG: Hol töltöd a karácsonyt, ha kívánhatnál, mit kérnél?

SZM: A Karácsonyt Békéscsabán töltöm a családommal, már nagyon várom, hogy otthon legyek velük. 2014 sok tekintetben jó év volt, de azt kívánnám, hogy 2015 jobb legyen a pályán és azon kívül is!

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés