A 2014-es év: bajnokok, bajnoka!

 Igen eseménydús és sikeres éven van túl Simmes Alexander, a Pannonia Golf Club versenyzője. Magyar földön a 2014-es esztendőben sikert sikerre halmozott, ahol elindult, ott gyakorlatilag nyert.

Igen eseménydús és sikeres éven van túl Simmes Alexander, a Pannonia Golf Club versenyzője. Magyar földön a 2014-es esztendőben sikert sikerre halmozott, ahol elindult, ott gyakorlatilag nyert.

HG: Hogyan telnek, így karácsony közeledtével a napjaid, hogyan készülsz az ünnepre?

S.A: Várom már nagyon a szeretet ünnepét, mert akikkel eddig a kemény gyakorlás és versenyzés miatt nem tudtam annyi időt tölteni, azokkal ezt egy kicsit be tudom pótolni. Az ajándékokkal is jól állok, szinte mindet sikerült beszereznem.

Viszont a gyakorlást egyáltalán nem hanyagolom. Szerencsére, a Pannoniához nagyon közel lakom, így minden nap reggel nyolctól délután kettőig, háromig még tudok gyakorolni. Addig fogom kihasználni a nyári greeneket, ameddig csak lehetséges és szerencsére még elég jó idő is van, decemberhez képest.

HG: Mi a kedvenc karácsonyi menüd? Megengedsz magadnak az ünnepek alatt, a hosszú és fárasztó szezon után, egy kislazítást?

S.A: Általában egész pulykát szoktunk enni szentestén. De nekem annyira nem fontos a karácsonyi menü. Sokkal inkább az, hogy összegyűlik a család egy szépen feldíszített karácsonyfa mellett. A golfban majd akkor lazítok egy kicsit, amikor már megmarad a hó. Viszont a kondira több időm jut, ha már nem tudok kimenni a pályára. Nem nagyon engedem, hogy ellustuljak. Mindig csinálok valamit, ami majd remélhetőleg előre visz a golfban.

HG: Mi a titkod, hogyan szoktál kikapcsolni, egy-egy verseny illetve egy-egy versenyszezon után?

S.A: A versenyek között nagyon kevés időm van kikapcsolódni, mert hétről hétre külföldön vagyok mindig máshol. Amikor a szabadidőm és a verseny helyszínei közötti távolság engedi, akkor haza tudok jönni egy-két napra. Amikor itthon vagyok, akkor sem tétlenkedek: kicsit csiszolok a swingemen, a rövidjátékomon.

A két szezon között, ha már leesett a hó és még nem mentem el külföldre, van igazán lehetőségem, hogy itthon legyek, pihenjek a családommal, a barátaimmal, a barátnőmmel.

HG: Annak fényében, hogy idén több nívós magyar golfcímet szereztél (még felsorolni sem egyszerű: Match Play bajnokság, Magyar bajnokság, klub bajnokság és szuper bajnokság), miként értékeled az évedet?

S.A: A Magyarországon elért eredményeimmel elégedett vagyok és büszkeséggel töltenek el. De az itteni legjobb eredményeimet megjátszva sem érnék el dobogós helyezést külföldön. Ezért soha nincs megállás! Megvannak a célok, már csak meg kell valósítani őket! 

HG: Említetted már, hogy szeretnél minél sikeresebb lenni a nemzetközi versenyeken. Miben kell még fejlődnöd?

S.A: Nyomás alatt kell jobban játszanom ahhoz, hogy a nemzetközi versenyeken jobban teljesítsek, Ezért több jó játékos ellen kell tapasztalatot szereznem. Vagy úgy játszom, hogy ami nem fairway, fringe meg green az mind víz. Így ugyanolyan érzés felállni egy nagyon szűk szakasz elütőjére.

A célom az, hogy minél jobban szerepeljek az új szezon versenyein és ne essek bele a régi hibáimba. A távlati cél majd évközben fog kiderülni, annak függvényében, hogy hogyan teljesítek.

HG: Mit adott neked a 2014-es év?

S.A: A 2014-es év megmutatta nekem, hogy igazából mire vagyok képes. Még jobban tisztult a kép, hogy hol vagyok, és hova kell fejlődnöm a játékommal.

HG: És végül: mit üzensz - így ünnepekkor - a golfos társaidnak?

S.A: Golftársaimnak kellemes ünnepeket és sok birdiet kívánok! Ja és Kovács Titusznak a Senior Év Golfozójának!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés