Az Év Női Golfozója

 Kiss Polett Karolina, a szarvaskúti Forest Hills Golf and Country Club tagjaként a 2014-es Országos Női Ranglistát megnyerve, az Év Női Golfozója címet is besöpörte. Csinosan és fülig érő szájjal vette át díját az alig 14 éves Polly.

Kiss Polett Karolina, a szarvaskúti Forest Hills Golf and Country Club tagjaként a 2014-es Országos Női Ranglistát megnyerve, az Év Női Golfozója címet is besöpörte. Csinosan és fülig érő szájjal vette át díját az alig 14 éves Polly.

HG: Milyen érzések kavarognak most benned, hiszen életedben először kaptad meg ezt a rangos elismerést?

- Nagyon örülök, azonban egyedül biztosan nem ment volna. Kellett hozzá az a csapat, akiktől óriási segítséget kaptam annak ellenére, hogy nem vagyok egy egyszerű eset. Martin Cummins, az edzőm, valamint Bertényi Balázs és Kötél Balázs biztosították a lehetőséget, hogy az általuk szervezett környezetben gyakoroljak. Köszönöm nekik azt a lelkesítést, amire a leginkább szükségem van. Nekem ugyanis nagyon fontos, hogy jól érezzem magam az edzéseken is. Apukám is tudja ezt és talán ő teszi a legnagyobb erőfeszítéseket azért, hogy ezt elfogadja.

HG: Hogyan fogadták osztálytársaid, az iskolád ezt a kitüntetést?

- Szerencsére ahol tanulok, hozzám hasonlóan sokan sportolnak, az osztálytársak is tudják, mit jelent ez, büszkék rám és én is arra, hogy a nemzetközi SEK iskolába járhatok. Gidró Gabriella igazgatónő igazán toleráns velem, hiszen az iskola egyik erősségét, a személyre szabott oktatást szinte minden változatban kipróbáltuk. Egyénileg szervezett vizsgákat tehettem a Spanyolországi edzőtáborom után, illetve a hiányzások miatti kieséseket is be tudtam pótolni. A nővérem is ebbe az iskolába járt és a családunknak nagyon tetszett a nemzetközi érettségi rendszere. Az iskola nem csak a tanulásra, hanem az életre nevelésre is koncentrál, megpróbál lehetőséget biztosítani, hogy az élet minden területén érvényesülhessünk. Egyik nagy élményem, hogy az iskolában taníthattam a golf alapjaira nem csak az osztálytársaimat, hanem a Pethő Intézet sérült gyerekeit is.

HG: Miként tekintesz vissza, mit kaptál a 2014-es évtől?

- A legfontosabb változás, hogy végre sikerült elfogadtatni, bár sportpszichológus segítségével, hogy én elsősorban tinédzser vagyok, és nem hagyom magam mások érdekei szerint irányítani. Talán az Uniqa Sportnagyköveti megbízatását is ennek köszönhetem. Azt hiszem, hogy tetszett nekik a sport és a magánélet kapcsolatáról alkotott véleményem. Nem gondoltam volna az év elején, hogy ilyen feladatot is el fogok látni, tartottam is tőle, meg magamtól is, de hála az UNIQA segítségének, ez is könnyebb volt, mint gondoltam.

HG: Most, hogy már az Év Női Golfozójának mondhatod magad, melyek lehetnek a célok a jövőre?

- Ha egyensúlyban akarom tartani a barátaim, a golf és a tanulás háromszögét, akkor most a barátok és a tanulás következik. Persze, annak is örülni fogok, ha egy év múlva megint velem leszel kénytelen interjút készíteni, mert sikerül megvédenem a címemet! A Golftanyától kaptam ígéretet, hogy jövőre is támogatnak, ahogy idén is és ezt külön köszönöm Szumega Péternek!

HG: Mi volt számodra a 2014-es szezon legemlékezetesebb pillanata?

- Kisorosziban, az őszi ranglistaversenyen a +7-es score, amivel megnyertem a Bruttó díjat jó pár szingli HCP-s előtt! Azon meglepődtem… hát még a többi golfozó!

HG: Jövőbeli céljaid között szerepel a válogatottság?

- Mondogatják páran, hogy ott lenne a helyem, de túl sok olyan elfoglaltságot jelent, amit nem akarok felvállalni. Persze, az is igaz, hogy lenne egy két verseny, amelyen szívesen magamra ölteném a címeres mezt, hiszen minden embert büszkeséggel tölt el ha a hazáját képviselheti rangos nemzetközi versenyeken.

HG: Melyik a legkedvesebb emléked az ünnepi "csodavárásról"?

- Nekem a karácsonyi főműsor a nagymamám mákos-bejglije! Már egy ideje külföldi edzőtáborokban töltöm az ünnepeket. A csodát, a karácsonyi hangulatot az itthonról vitt bejgli nélkül el sem tudnám képzelni. Már most elkezdtünk készülődni, ugyanis 20.-án utazom a téli edzőtáborba és idén segítek a nagymamámnak elkészíteni a „lelki támaszom”. Szeretek neki segíteni és remélem, minél hamarabb én is megtanulom, hogyan kell megsütni.

HG: Mi lesz idén az újévi fogadalmad?

- Nem nagyon szoktam fogadkozni, de az biztos, hogy négy év múlva, 18 évesen, már nem fogok szilveszterkor edzőtáborban „bulizni”!



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés