Jövök, és profi leszek

 Neve mára összeforrt a magyar golffal. 1997. elején született, 11 évesen került  kapcsolatba  a sporttal és azóta magántanulóként, szinte minden idejét a pályán tölti. Lajtai Rózsa Csilla látogatott el szerkesztőségünkbe. Csicsi, alig néhány ütésnyire van álmától, hogy profivá váljon. A december 17.-21. közötti fináléban révbe érhet, hiszen ha jól szerepel, akkor jövőre már a riói olimpia lehet a célja.

Neve mára összeforrt a magyar golffal. 1997. elején született, 11 évesen került  kapcsolatba  a sporttal és azóta magántanulóként, szinte minden idejét a pályán tölti. Lajtai Rózsa Csilla látogatott el szerkesztőségünkbe. Csicsi, alig néhány ütésnyire van álmától, hogy profivá váljon. A december 17.-21. közötti fináléban révbe érhet, hiszen ha jól szerepel, akkor jövőre már a riói olimpia lehet a célja.

HG: Örülünk, hogy ebben az évben is öles léptekkel haladsz. A sok munka beérni látszik. Minden út Marokkóba, a fináléba vezet?

R.Cs: Igen. Az egész év a Ladies European Tour előszobáját jelentő Lalla Aicha Tour Schoolra való felkészülés jegyében zajlott.  Azok a profi versenyek, amelyeken szabad kártyával elindulhattam nagy segítségek voltak számomra. Belecsöppentem és megismerhettem, hogy milyenek ott az emberek és hogyan kell mozogni a profi környezetben, így nem teljesen újoncként érkezhettem meg a Schoolra. Ott több játékossal találkoztam, akikkel már korábban, az említett profi versenyeken összemérhettem a tudásomat.

HG: Összességében nagyon jó éved volt és talán nem volt annyi mélypontod, vagy azok nem voltak olyan mélyek, mint eddig. Ki, vagy kik segítenek feldolgozni a különböző szituációkat?

R.Cs: Idén sikerült kiegyensúlyozottabbnak lennem, ami egyrészt az egyre több rutinnak is köszönhető. Másrészt az ember magától tanul a legtöbbet. Persze kellenek külső szemlélők is, de kívülről senki nem mondhatja meg, mit gondoljál. Lelkileg édesanyám és német barátnőm, Isabell Gabsa segítet a legtöbbet, aki golfjátékosként pontosan tudja, mi zajlik bennem. Nagyon egyformák vagyunk.

HG: Miben hasonlítotok?

R.Cs: Teljesen egy húron pendülünk, és egy nyelvet beszélünk. Ami nagyon jó. Másrészt nem vagyunk irigyek egymás eredményeire, bár ő jobban főz, mint én. -felnevet-. Régebben mindketten nagyon könnyen elbizonytalanodtunk és magunkban nehezen láttuk meg azt, hogy miért is vagyunk igazán jó játékosok. De, amikor szemben állunk egymással az olyan, mintha tükörbe néznénk és pontosan látjuk a másikban, hogy mért jó. Tökéletesen kiegészítjük egymást, és rosszabb napjainkon is tartjuk egymásban a lelket.

HG: A tour-ok különböző versenyein, már érződött egy kis konkurencia? Milyen akadályokkal kell megküzdened egy –egy ilyen versenyen?

R.Cs: Mindenhol vannak rosszmájú emberek, akik irigyek másokra, mert például neked szebb a szoknyád, vagy te innen, vagy onnan jöttél… A többség szerencsére világot látott és nyitott ember. Ők igazi profik. Az igazán jó játékosok el tudják különíteni a pályán lévő játékot és az életet, hiszen a pályán kívül nem kell versenyeznünk egymással. Sok pozitív élménnyel gazdagodtam idén.

HG: Melyek voltak a legemlékezetesebbek?

R.Cs: A játékosok nagy része tényleg rendes. Volt például egy negyvenes svéd nő, aki nagyon aranyos volt. Amikor együtt játszottunk mindig érdeklődött, hogy megyek-e egyetemre, vagy, hogy mik a terveim. A verseny után is beszélgettünk. Az egyik legnagyobb élményem azonban az volt, amikor Amerikában egy kisebb, háromnapos verseny alkalmával a győztes lány elárulta, hogy tartott tőlem, bár 5 ütéssel vezetett a záró nap előtt. Az utolsó napon nagyon jól játszottam és -5-tel jöttem le, úgy mint ő. Amikor odamentem hozzá gratulálni elárulta nekem: „te figyu én a pályán annyira féltem, hogy te lejössz -10- zel.” Ezek nagyon jelentős pillanatok, amikor érzed, hogy kezdenek számolni veled. Igazán jó volt és önbizalommal töltött el. A Felnőtt Női Európa Bajnokságon meg kifejezetten jól játszottam.

HG: Mi volt az, amiben a legtöbbet fejlődtél idén?

R.Cs: Kiegyensúlyozottabb lettem, mentálisan sokkal erősebb vagyok, ezért sikerült azonos szinten tartanom magam. Ha egy-két szakasz nem is megy, vagy az első nem ment, akkor sem adtam fel. Persze eddig sem, csak legtöbbször egy kicsit elengedtem magam. Megtanultam, hogyan tartsam szinten a játékom, hogy ne legyenek nagyon nagy hullámok két nap között vagy két 9 lyuk között, hanem kitartsak a végéig.

Lajtai Rózsa Csillával készült exkluzív interjúnkat teljes egészében Kincses Kalendáriumunkban olvashatják, amely kitűnő választás lehet a karácsonyfa alá. Ajándékozza meg rokonait és barátait. A teljes kiadvány megrendelhető 2500 ft-os darab áron (+postaköltség), személyesen vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailen keresztül.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés