Závaczki évet értékel

 A 2014-es esztendő, minden eddigi verseny szezonjánál sűrűbb volt Bálintnak. Kiemelt versenyeivel együtt hetven versenynapon szerepelt itthon és külföldön.

A 2014-es esztendő, minden eddigi verseny szezonjánál sűrűbb volt Bálintnak. Kiemelt versenyeivel együtt hetven versenynapon szerepelt itthon és külföldön.

Bálint számára minden évben pontosan, előre meghatározott célok vannak kitűzve a hcp-je, és iskolai teljesítménye tekintetében. Ezen célok elérése érdekében egy szoros és pontos paraméterek alapján összeállított verseny naptárra és iskolai vizsgáira való maradéktalan felkészülésre van szükség. Az iskolai vizsgái után, melyet ez alkalommal is kitűnőre végzett az év első kiemelt versenye volt a Magyar Kupa, ahol az időjárási szélsőségek ellenére a teljes mezőny második helyét szerezte meg.

Következő versenye a match play bajnokság volt, ahol az előző évi váratlan kimagasló harmadik helyének a megszerzése rakott rá súlyokat, e súly alatt nem sikerült az első nyolcasba bekerülnie. Éppen csak kimaradt, hiszen a kilencedik helyen várta a folytatást. Attól kezdve kicsit visszafogottabban játszotta le egyéni match play játékait. Így végül a 15. helyen zárta a versenyt. Nem sokáig nyalogathatta sebeit, hiszen várt rá a Litván junior nyílt bajnokság, ahol első ízben szerepelt. U 15-ös kategóriában indulva a második helyezést szerezte meg. A nevéhez fűződik a junior tour-ok történetének legalacsonyabb ütés száma, melyet a büki pályán ért el. 65 ütésből játszotta le a pályát egy bogey, egy eagle és hat birdievel.

Bálint az idei esztendőben csatlakozott a Faldo Series sorozathoz. Két versenyen vett részt csehországi Telcben és a szlovákiai Velka Lomnicon. Bár ezen a sorozaton hosszú pályákat jelölnek ki, (melyek Bálint számára még nagy kihívást jelentenek, hiszen az alsó kategória U16) mégis sikerült az egyik alkalommal a hcp javítás. A Kisorosziban megrendezett Magyar bajnokságon egyik legkiegyensúlyozottabb eredményt Bálint produkálta. (+7,+9,+8 ). Következett Bálint véleménye szerint is egyik olyan eredménye amire nagyon büszke, hiszen az Osztrák junior Nyílt bajnokság kategória második helyét szerezte meg. A nagyszerű sorozat folytatódott Portugáliában, ahol az Oceanico World Kids Golf Championship-en az U 12-es kategória 5. helyén végzett. Az idei évben sikerült megvédenie három olyan címet, melyet 2013-ban szerzett meg először. A U.S.Kids sorozatok Cseh és Szlovák bajnoki címe mellett, anya klubjának az Imperial Balatonnak a háromszoros felnőtt bajnoka.

Ezeken a kiemelt versenyeken kívül részt vett különböző felkészítő versenyeken, ahol a kiemelt versenyekre való formába hozás volt a legfőbb cél. Az év megkoronázása a válogatott portugál útján történt meg, ahol Bálint megütötte élete első hole in one-ját. A par hármas 16-os 183 méteres szakaszon, ahol egy jókora vízfelület átütésével, valamint kb. 175 méteres carry-vel lehet elérni a green-t, a driver háromnegyed ütés hozta meg ezt a sikert Bálint számára.

Kicsit menjünk vissza az időben. 2013 év végére a kitűzött cél 9 hcp volt. Ezek a cél kitűzések jó előre úgy lettek meghatározva, hogy éves szinten 30% os hcp javítás a minimális elvárás mind addig, amíg elérkezik 5 hcp-ig. Ugyanis ennél a tudás szintnél egy másfajta gondolkodású játék következik. Jelenleg Bálint hcp-je 5.2, így elérkezett ahhoz a ponthoz ahol már az elvárás éves szinten 50%-os javulás.

Bálint egy sikeres szezont tudhat maga mögött, ahol elérte a 2014-re kitűzött célokat. Jelenleg is tanulmányi felkészülése folyik a félévi vizsgáira amit a nyíregyházi Eötvös József nyolc osztályos gimnáziumban folytat.

2015-ben Bálint megválik egyéves válogatottságától, így egyéni útját folytatja töretlenül, ahogyan azt korábban is tette. 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés