Woods rosszul kezdett

Az első nap után az utolsó helyen áll Tiger Woods saját versenyén, a Hero World Challengen. A karrierje leggyengébb szezonja után éppen sérüléséből való visszatérésén dolgozó szupersztár gyengén játszott a csütörtöki körben, hátránya 11 ütés az éllovas Jordan Spieth-tel szemben.

Az első nap után az utolsó helyen áll Tiger Woods saját versenyén, a Hero World Challengen. A karrierje leggyengébb szezonja után éppen sérüléséből való visszatérésén dolgozó szupersztár gyengén játszott a csütörtöki körben, hátránya 11 ütés az éllovas Jordan Spieth-tel szemben.

A 39 éves golfozó a floridai viadalon 77 ütéssel, az alapütésszámnál öttel rosszabb teljesítménnyel zárt, és a 18. helyről várja a folytatást.  

A hátproblémák miatt augusztus óta nem versenyző Woods nem talált magyarázatot játékára, mert mint mondta, többször előfordult ugyan már vele, hogy 80 ütés körüli eredménnyel ment végig ezen a 18 lyukas pályán, ám ilyen esetekben mindig erős szélben és kifejezetten hidegben kellett játszania, most azonban kellemes meleg idő volt.

„Ez a mai nap ijesztő volt” – foglalta össze játékát a volt világelső.

Tiger Woodsnak az idei karrierje egyik legrosszabb éve: márciusban meg kellett műteni a hátát, három hónapig nem játszhatott, így 2014 első két Major-versenyén sem lehetett ott, majd a British Openre visszatért, ám ott gyengén szerepelt, az augusztusi PGA Championshipen pedig két nap után kiesett. Ezt követően újabb hátsérülést szenvedett, és egészen mostanáig nem indult versenyen.

Nem mintha védeni akarnánk Woodsot, de azt nem szabad elfelejteni, hogy öt év után új labdákkal játszik, valamint lecserélte a drivert és a teljes vas szettet a NIKE legújabb verziójára. Egy ilyen váltás alapjaiban változtatja meg egy golfozó játékát, főleg a labdacsere okozhat nehézséget. Az sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy Woodsnak nincs mecsrutinja, hiszen nagyon régen nem játszott versenyen. Az egyik szakasz elütőjén saját bevallása szerint meg is zavarta egy fényképezőgép kattanása, mert rég nem fotózták a swingjét, elszokott a hangtól. Ami viszont a legfontosabb és egyben legnagyobb változás, az az újbóli swing-csere. Woods új edzőjével, Chris Comóval visszatért az alapokhoz, legalábbis játékába a szándékuk szerint folyamatosan építik bele Woods junior korában haszánált lendítését. Ez megint egy olyan változás, amihez hozzá kell szoknia egy játékosnak és természetesen nem megy egyik napról a másikra.

Persze mindez nem magyarázza azt, hogy Woods miért követett el többször is amatőr hibákat leginkább a gurítás és a chipek során. Tiger többször leakadt, a rövidjátéka borzalmas volt, ha meg nem ez volt a probléma, akkor általában a fairway vagy a green rosszabbik oldalára érkezett. Öröm az ürömben, hogy egyrészt a műtött hát a jelek szerint tökéletesen működik, és a swingje is nagyon jónak tűnt, lendületes, robbanékony volt és ami ennél is fontosabb, hogy pontos.

Ami pedig az ellenfeleket illeti, a legutóbb Ausztráliában Adam Scottot és Rory McIlroyt legyőző Jordan Spieth ihletett formában játszott, az első 9-en öt szakaszt zárt bogey-val, a hátsón két birdie és egy bogey volt a mérlege. A 21 éves amerikai egy ütés előnyt tudott összeszedni, ez vasárnapig természetesen nem lesz elég. Spieth mögött a szintén kiváló napot záró svéd Henrik Stenson áll a második helyen együttállásban a veterán Steve Strickerrel, Rickie Fowlerrel és a címvédő Zach Johnsonnal. A 18 fős mezőnyből 13-an játszottak par alatt, Justin Rose és Keegan Bradley par-ra hozta a napot, míg Patrick Reed és Billy Horschel +1-el zárt.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés