Az új fiú

 Nagy a sürgés-forgás Zircen. Alig hogy véget ért a szezon, máris a következő évre koncentrálnak. Új legénnyel, a honi golféletből jól ismert Hideg Danival erősített a Forest Hills-i klub, aki Gavin Irwin-nal együtt alkot majd csapatot. Az „új” fiúval szerkesztőségünkben beszélgettünk:

Nagy a sürgés-forgás Zircen. Alig hogy véget ért a szezon, máris a következő évre koncentrálnak. Új legénnyel, a honi golféletből jól ismert Hideg Danival erősített a Forest Hills-i klub, aki Gavin Irwin-nal együtt alkot majd csapatot. Az „új” fiúval szerkesztőségünkben beszélgettünk:

HG: Hogy jött Zirc?

A klubtól megkerestek, hogy szeretnének Gavin mellé valakit asszisztens pro-nak. Jelenleg a TF-en tanulok, így abszolút kapóra jött az ajánlat. Eiring Kristófot, Jakobi Andrist és engem is felkerestek. Végül úgy alakult, hogy rám esett a választás. Nagyon várom már, hogy Gavin-nel együtt dolgozzunk. Jó viszonyt ápolunk, így biztosan a közös munka is rendben lesz.

HG: Mit jelent neked ez a lehetőség?

Mindenképp előrelépés, mely által jobban bele tudok látni egy golfklub életébe. Eddig Hahn Árpád mellett dolgoztam és rengeteget tanultam tőle. Azután adódott ez a lehetőség és úgy éreztem meg kell ragadnom. Voltam már Zircen és láttam, hol fogok lakni, körbejártam a sportkomplexumot is. Nyugodt környezet, lenyűgöző létesítmény. Heti öt napot leszek lent, és két nap a pihenő. Így Pestet sem hagyom el örökre. Mindenképpen nagy váltás lesz, hiszen még csak 22 éves vagyok. Most fogok kilépni az igazi nagybetűs életbe. Várom már!

HG: Mikor költözöl?

Az még odébb van, de már addig is aktív szerepet vállalok a jövő évi előkészületekben, és március 1-től belevágunk a szezonba, persze ha az idő is velünk lesz. A Forest Hills sportkomplexum gyönyörű hely, kiváló minőségű greennekkel. Remélem lesz majd időm gyakorolni, mivel a Forest Hills-i pálya kitűnő lehetőséget kínál a profi golfozóknak is. Nekem meggyőződésem, aki hiteles edző akar lenni, annak jól is kell tudni golfozni. Zircen nagyon nehéz a pálya, igazi kihívás. Jó látni, hogy a vezetők is magunknak érzik a helyet, hiszen megjelennek a különböző rendezvényeken, versenyeken.

HG: Miben látod Zircen a fejlődést?

Az nem jó dolog, hogy Magyarországon keresztbe-kasul száguldoznak a játékosok, a golf iránt érdeklődők. Például Nyíregyházáról Tatára vagy éppen Békéscsabáról Zircre, ahelyett, hogy klubok a saját régiójukat úgy építenék fel, hogy a helyiekből próbálnák bevonzani a játékosokat. Ezen az úton már elindult a klub, erre kéne jobban ráfeküdni, de ez nemcsak Zircre, hanem a többi klubra is igaz. Továbbá hiányzik az együttműködés, ami előre vihetné a klubokat. Lőrinczről jöttem, így kapcsolataim révén tárgyalhatnánk, a két klub együttműködéséről, a kedvezményes golfozásról. Hétköznap a lőrinczi pálya kiváló lehetőséget nyújt a gyakorlásra, míg hétvégén jöhetnének a golfosok Zircre, 18 lyukat játszani.

Fontos továbbá a klubéletben, hogy a nyertes, győztesnek érezze magát és úgy érezzék a golfosok magukat, mintha otthon, egy jó társaságban lennének. Ezt korábban Balatongyörökön és Zircen tapasztaltam a legjobban. Ezt a vonalat kell továbbvinni.     

HG: Hogyan értékeled az éved?

Miután leadtam az amatőr státuszt, a célom az volt profiként, hogy a 7es hcp-t tartani tudjam. Ez többé-kevésbé sikerült, és komolyabb versenyeken is hoztam ezt a szintet, így elégedett vagyok. Külföldi versenyekre sajnos nem sikerült kijutnom, de PGA versenyeken elindultam. A jövőben mindenképp céljaim között szerepel a nemzetközi megmérettetés. Idén elvégeztem az első évemet TF-n a golfedzői szakon és a St. Lőrinc Golf Clubban illetve a Hahn Akadémián dolgoztam Árpi és Roland mellett. Már nagyon várom az újkihívást Zircen, ami mindenképpen szép jövőt jelenthet…


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés