A legerősebb verseny következik

 Portugáliában zárul a footgolf történelmének első, kilenc állomásból álló európai kupasorozata, a European Trophy Tour (ETT). A korábbi világbajnok, idei magyar bajnok, Lengyel Béla még elcsípheti a dobogót. 

Portugáliában zárul a footgolf történelmének első, kilenc állomásból álló európai kupasorozata, a European Trophy Tour (ETT). A korábbi világbajnok, idei magyar bajnok, Lengyel Béla még elcsípheti a dobogót. 

Lengyel Béla, Gelencsér Gábor, Sain Antal (EMFGSE), Bogár Krisztián (FTC Footgolf), Hankó Péter (Milan Footgolf), Podusil György (Budapest Footgolf) és Hinora Ferenc indult útnak Portugáliába, hogy a dél-európai országban képviselje hazánkat az első ízben megrendezett kontinentális torna, a European Trophy Tour (ETT) záróeseményén, az I. Portugal Footgolf Openen. A kétnapos versenyt szokás szerint kétszer tizennyolc szakaszra játsszák a Golf Quinta da Marinha Resort pályáján, melynek különlegessége, hogy az óceánhoz való közelsége miatt a szél komoly befolyásoló tényező lehet.

A Forma-1-hez vagy az atlétikában és küzdősportokban már megismert Grand Prix-sorozatokhoz hasonlóan az ETT kilenc állomásán külön díjazták a legjobbakat, de a végelszámolásnál az éves teljesítmény alapján összetett bajnokot hirdetnek majd. A nyereményeket a rendező országok adják össze (Magyarországról a Baileys és a Captain Morgan). A díjátadásra egészen vasárnapig kell várni, hiszen sok minden még nem dőlt el. A kilenc külön tornán elért legjobb három eredmény számít a végén, azaz a svájci David Mancino két győzelmével (egy éppen Kisorosziban) papíron már semmiképp sem lehet rosszabb, mint harmadik, és nem lesz kevesebb pontja 270-nél. És nem csak papíron, ugyanis, ugyan fennállt annak a lehetősége, hogy ketten is befogják, a két érintett a legfrissebb hírek szerint kihagyja a záró versenyt. A holland Simon Wetzelnek nyernie kellett volna a végső sikerhez, de akkor is csak pont beérné a mostani éllovast. Ehhez persze az is kellene, hogy a helvét másodiknál rosszabb legyen. A jelenleg harmadik, szintén svájci Julien D’Espine legjobb esetben még második lehet, ha szerencsésen alakulnak a körülmények. A lebonyolítás és a pontszámítás érdekessége, hogy az argentin Christian Otero kétszer vett részt a sorozatban idáig, akkor viszont remekelt (egy-egy arany- és ezüstérme van), azaz, ha nyerne, akkor 285 ponttal még az élre is állhatna. Ám sem ő, sem Wetzel nem lesz ott Portugáliában. Viszont, ha a most ötödik Lengyel Béla diadalmaskodik, akkor még befuthat a harmadik helyre.

– Zseniális első éven vagyunk túl már majdnem, ami az európai sorozatot illeti. A hétvége után már lehet tovább gondolkodni, merre alakítsuk tovább ezt a sikeres tornát. Van hova fejlődni, az biztos. De jól mutatja a sikert, hogy egyrészt sok a kérdőjel az utolsó hétvége előtt, azaz erős a mezőny, másrészt Portugáliában már most tudott, hogy száznál több induló lesz, és a világ legerősebb mezőnye áll rajthoz – foglalta össze Gelencsér Gábor a hazai szövetség elnöke az eddig tapasztalatokat. – Sokat tanultunk menetközben, ezeket hasznosítjuk a következő esztendőkben. Minél több országot szeretnénk bevonni, és nyilván minél több játékost látnánk szívesen az elrúgópontokon. Jó úton haladunk, sok versenyhelyszín és időpont már meg is van 2015-re, inkább csak apró simítások vannak hátra. Nem lehetett kérdés, hogy Kisoroszi ezúttal is házigazdája lesz egy nemzetközi megmérettetésnek valamikor az ősz során. Mindenkiben megvan az elszántság, hogy évről évre jobbak legyünk, de az elsődleges most, hogy a pályán bizonyítsunk, és valamelyikünk megnyerje a portugál versenyt.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés