Tizennyolcadiktól az elsőig

 November 22-én, szombaton egy nem mindennapi versenyre került sor a tatai Old Lake-ben. A klub kiváló oktatója, Kuti Gábor szervezésében, Magyarországon első ízben rendezték meg a Reverse Golf Cup-ot, melynek rendhagyó szabályai még a legrutinosabb játékosokat is nagy kihívás elé állították.

November 22-én, szombaton egy nem mindennapi versenyre került sor a tatai Old Lake-ben. A klub kiváló oktatója, Kuti Gábor szervezésében, Magyarországon első ízben rendezték meg a Reverse Golf Cup-ot, melynek rendhagyó szabályai még a legrutinosabb játékosokat is nagy kihívás elé állították.

A Reverse Golf Cup lényege, hogy a versenyzőknek visszafelé kellett megjátszaniuk a pályát. A páros texas scramble játék így a 18. szakaszról kezdődött, ráadásul a versenyt még inkább nehezítette, hogy az elütők és lyukak is helyet cseréltek.A szombati versenyről a szervezőt kérdeztük.

„Páratlanul izgalmas játék volt, és nagyon örültem, hogy a verseny másnapján számos pozitív visszajelzés érkezett – kezdte Gábor. – Szombat reggel, a verseny előtt tartottunk egy gyülekezőt a hotelben, ahol finom pálinka és forralt bor mellett a versenyzők kaptak némi útbaigazítást is. A texas scramble játék tíz órakor kezdődött, kilenc flighttal és shot gun startal a hátsó kilencről.

A félidőben zsíros kenyérrel, lilahagymával vendégeltük meg a versenyzőket, ami jó hangulatú beszélgetéssel telt, összehozta a játékosokat. A nap második felében következett az első kilenc lejátszása, majd egy kis vacsora hurkával és kolbásszal, végül pedig az eredményhirdetés. A verseny bruttó győztese Bábos Réka és Brúder Balázs duója lett (68), de profi páros lévén, átadták a díjakat Nagy László Attila és Hujber László amatőr játékosoknak, így végül ők léphettek fel a dobogó legfelső fokára (72).

Meglepetés és öröm volt számomra, hogy a hideg időjárás ellenére közel negyven játékos indult a versenyen – folytatta. – Magát az ötletet egykori kedves, jó barátom, Vajnóczki Gábor munkássága ihlette, aki szintén számos kreatív versenyt szervezett (köztük az Apa-fia versenyt is) a jó társasági élmény érdekében. Ezzel a versennyel én is szerettem volna hozzájárulni a klubélet fellendítéséhez, a játékosok szórakoztatásához, összehozásához. Ez, végül úgy láttam, sikerült, még az eredményhirdetés után is többen, sokáig ott maradtunk beszélgetni. A látottakból és a visszajelzésekből azt tapasztaltam, hogy a versenyzők jól érezték magukat, ezért a Reverse Golf Cup-ot minden bizonnyal a következő szezonban is meg fogjuk rendezni. 

Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a szponzoroknak, az Alhambra Security-nek, akik a kupát adták, a Szőllősi Pincészetnek, akik a borkóstolást tették lehetővé, illetve díjakat is felajánlottak, és nem utolsó sorban a budaörsi Indoor Golfcentrumnak, akiknek jóvoltából a nyertesek egy-egy voucherrel is gazdagodhattak a téli szezonra. Mindenekelőtt azonban köszönettel és hálával tartozom, magának az Old Lake-nek és Bábos Rékának, aki lehetővé tette a verseny megrendezését, illetve Brúder Balázsnak, aki sokat segített a szervezésben. Megemlíteném még a Hungarian Golf Magazint, aki a verseny promotálásában segített.” – tette hozzá.

Bár idén ez volt Tatán az utolsó verseny, ám a Szilveszter éjszaka sem fog eseménytelenül elmúlni az Old Lake-ben: az óévet egy fergeteges Bonbon-bulival fogják búcsúztatni, és 2015 első napja is izgalmasnak ígérkezik megannyi játékos számára.

Már elkezdték szervezni a következő szezont is. Február közepe-vége felé a Brandy Cup-nak, illetve egy farsangi bálnak fog otthont adni a tatai klub, és kilátásban van egy szlovák-magyar barátságos mérkőzés is. 

Reverse Golf Cup eredményei:

Bruttó I.: Nagy László Attila - Hujber László

Nettó:

I. Gombkötő Ferenc – Devecseri Attila

II. Petkovics Zoltán – Petkovics Györgyi

III. Tálos Péter – Ifj. Tálos Péter

Különdíj: Zink Flóra – Lengyel Letícia

Longest drive: Szalai Ervin
 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés