Chris Como Tiger új edzője

Tiger Woods a hétvégén hivatalos oldalán jelentette be, hogy a továbbiakban Chris Como lesz az a szakember, aki a swingjét felügyeli. Az új edző személye többeket meglepett, hiszen egy relativ ismeretlen szakemberről van szó. A 36 éves edző.

Tiger Woods a hétvégén hivatalos oldalán jelentette be, hogy a továbbiakban Chris Como lesz az a szakember, aki a swingjét felügyeli. Az új edző személye többeket meglepett, hiszen egy relativ ismeretlen szakemberről van szó. A 36 éves edző.

Texasból származik, ahogy az a Hank Haney is akivel Woods pályafutása egyik legsikeresebb szakaszát töltötte együtt. Azért tegyük gyorsan tisztába a dolgokat, Chris Como leginkább a laikusok számára ismeretlen, a mértékadó Golf Magazin a világ legjobb 100 fiatal golfedzője között tartja számon. Como éppen a másoddiploma átvétele előtt áll, szakdolgozatát a biomechanika témában írta. És ez rögtön meg is magyarázza, hogy Woods és Como miért is kötöttek ki egymás mellett.

Először is tegyük tisztába azt, hogy mi is az a biomechanika. A biomechanika a szakirodalom szerint a mechanika törvényszerűségeinek alkalmazása élő szervezetekre, elsősorban az emberi szervezetre. Comót úttörőként tartják számon, a golflendítést egy teljesen más szemszögből próbálja meg ugyanis értelmezni, ezzel pedig nem volt nehéz dolga meggyőzni az újításokra amúgy is nagyon fogékony egykori világelsőt.

Woods és Como amúgy a nyáron találkoztak egymással először, a 14-szeres Major-bajnok golfozó egyik legjobb barátja, Notah Begay mutatta be a feleket egymásnak. A beszámolók szerint Woods és a fiatal szakember sokat beszélgettek egymással, majd megállapodtak, hogy Como a soron következő évben felügyeli Woods edzéseit és játékát. Como amúgy texasi, ez akár még jó előjel is lehet, hiszen Woods edzői közül Hank Haney-nek is ott volt a központja, vele pedig Woods pályafutása egyik legsikeresebb időszakát töltötte együtt. Chris Como lesz Tiger Woods negyedik swing-edzője, a volt világelső - aki négy győzelemre van a 18-szoros Major-bajnok és ezzel rekorder Jack Nicklaustól - korábban Butch Harmonnal, Hank Haney-vel és a pár hónapja menesztett Sean Foley-val dolgozott együtt.

Tiger Woods az idény utolsó Major-tornája, a PGA Championship óta nem indult versenyen. A 2014-es idény pályafutása leggyengébb profi szezonja volt, hátsérülése majd operációja, majd az ezt követő formahanyatlás miatt mindössze kilenc tornán vett részt. Woods kétszer nem jutott be a CUT-ba, a Major-tornákon a PGA Championshipen két nap után nem folytathatta mert nem érte el a továbbjutáshoz szükséges ütésszámot, a British Opene 69. lett, míg a Masters-en és a U.S. Openen el sem tudott indulni. Woods a hírek szerint a háziversenyének számító Hero World Challenge tornán tér vissza, melyet december 4-7. között rendeznek Orlandóban.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés