Kiegyensúlyozott Finalé

 Magyar győzelemmel zárul a magyar és az orosz junior válogatott match play versenye Pannonia Golf & Country Clubban. A 2014. október 24-én és 25-én megrendezett barátságos versenyen egy kellemetlen, hideg, esős első nap és egy jóval kellemesebb, napos második nap döntött az elsőség sorsáról.

Magyar győzelemmel zárult a magyar és az orosz junior válogatott match play versenye Pannonia Golf & Country Clubban. A 2014. október 24-én és 25-én megrendezett barátságos versenyen egy kellemetlen, hideg, esős első nap és egy jóval kellemesebb, napos második nap döntött az elsőség sorsáról.

Az első nap a magyar csapatnak sikerült jobban. A folyamatosan szakadó esőben, az összesen tíz első napi mérkőzésből, hetet a magyar válogatott nyert meg, míg három esetben győztek a vendégek. A második napon már jóval kiegyensúlyozottabb volt a verseny.

Szombaton 11:30-as tee time-mal a fiúk kezdték meg a küzdelmeket. Az első kilenc szakaszon a magyar fiúk komoly előnyre tettek szert. Rózsa Dávid imponáló játékkal már a 11-es szakasznál győzelemmel fejezte be a mérkőzését. Závaczki Bálint is remekelt, hiszen a 12. szakasznál győztesként fogott kezet orosz ellenfelével.  A fiúk páros versenyében komoly küzdelem után Holló Zsombor és Rózsa Dániel a 15-ös lyuk után szintén győztesként fejezte be a küzdelmet.

A lányok indultak a verseny második szakaszában. Rózsa Csilla ismét komoly ellenfelet kapott Sofia Morozova után, Sofia Anokhinát. Küzdelmük sokáig fej-fej mellett haladt, a döntésre pedig egészen a 16. szakasz greenjéig kellett várni, ahonnan  Csicsi már győztesként jöhetett le. Tóth Maya és Briglovics Boróka is hozta a mérkőzését, így sikerült hat győzelmet megszereznie a magyar csapatnak a második napon is a tízből, így a két nap összesítésében is a magyar csapat bizonyult jobbnak az orosz ellenfelénél.

A nagyon jó hangulatú, barátságos mérkőzés a Pannonia Golf & Country Club éttermében egy záró vacsorával ért véget, ahol Dr. Szabó János külügyi és külgazdasági miniszterhelyettes és Oroszország Ideiglenes Megbízott Magyarországi Ügyvivője, Valerij Vladimirovich Ljachov is tiszteletét tette. A vendégek a díjkiosztón is segédkeztek, majd egy fotózással és a közösen elfogyasztott vacsora utáni kellemes beszélgetéssel zárult a két napos viadal a csapatok számára.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés