Együttállás az élen a PGA Tour aktuális versenyén

Két amerikai, a veterán Heath Slocum és a fiatal Scott Langley állnak az élen a PGA Tour aktuális tornáján, az 5.3 millió összdíjazású Wyndham Championshipen. A két játékos egyaránt -10-es eredményt tudhat eddig maga mögött, ám a veseny nagyon szoros, előnyük mindössze két ütés az üldözőkkel szemben. Slocum négy éve nyert utoljára a touron, tehát itt lenne már az ideje egy újabb sikerenek, míg Langley élete első PGA Tour sikerére hajt.

Két amerikai, a veterán Heath Slocum és a fiatal Scott Langley állnak az élen a PGA Tour aktuális tornáján, az 5.3 millió összdíjazású Wyndham Championshipen. A két játékos egyaránt -10-es eredményt tudhat eddig maga mögött, ám a veseny nagyon szoros, előnyük mindössze két ütés az üldözőkkel szemben. Slocum négy éve nyert utoljára a touron, tehát itt lenne már az ideje egy újabb sikerenek, míg Langley élete első PGA Tour sikerére hajt.

A második kört követően továbbra is végtelenül szoros a verseny a Wyndham Championshipen, ami valahol várható is volt, hiszen a FedEx Kupa rájátszásába vágyakozó játékosok számára ez az utolsó esély arra, hogy beverekedjék magukat a playoffba. Az első 125 folytathatja a szezont a Barclays tornával kezdődő négy verseny magába foglaló sorozatban, így ahogy mondani szokás mindenki „oda teszi magát” Greensboróban. Az első nap után vezető Camillo Villegas idei szokásához hűen nem tudta megtartani első helyét, ennek leginkább az utolsó két szakaszon ütött bogey-jai tehetnek. A kolumbiai ha nem ront a 17-esen és a 18-ason, akkor a harmadik kört is az élről várhatta volna, igaz már együttállásban Heath Slocummal és Scott Langley-vel.

A két amerikai közül az idősebbik Slocum kiváló játékkal rukkolt elő pénteken, hét birdie-je közül négy az utolsó négy szakaszon jött, míg Langley inkább az első 9-en volt erős. Mindketten 65-ös kört teljesítettek, igaz ez nem volt elég ahhoz, hogy a nap legalacsonyabb ütésszámát produkálják, amely a kanadai Brad Fritsch nevéhez fűződött, a játékos 63-at játszott hét birdie-jének köszönhetően és a T7 pozícióból várhatja a folytatást.

Az élen Slocum és Langley állnak, előbbi pedig úgy érezheti magát, mint aki időutazáson vesz részt, hiszen két évvel ezelőtt szintén erről a tornáról verekedte be magát a FedEx Kupa rájátszásába. Slocum jelenleg a 154. helyen áll a FedEx Kupa rangsorában, tehát nem ártana, ha formáját meg tudná tartani, máskülönben elbúcsúzhat a playoff-álmoktól. Slocum legjobb eredménye ugyanakkor egy 17. hely csupán ezen a tornán, ez most nem lenne elég számára.

A két éllovas közül mindkettő másodszorra mondhatja el magáról, hogy az élről várhatja a második kört egy PGA Tour tornán. Slocum 2004-ben, tehát tíz éve a Crysler Classic viadalon állt az első helyen a szombati nap előtt, míg Langley idén a Travelers Championshipen volt ennyire előkelő helyen, ott végül 11-ként zárt. A fiatal játékos tavaly újoncként a Sony Open-en végzett harmadikként ez a legjobbja, míg Slocum négyszeres PGA Tour bajnoknak vallhatja magát, igaz legutóbbi győzelme 2010-re datálódik. A 40 éves játékos két évvel ezelőtt elveszített Tour-kártyáját, majd a Web.com Touron az első 20 között zárt és szerezte azt vissza. Hasonló kitérőre most nem annyira vágyik, ám ahhoz, hogy elkerülje a „kiesést” legalább egy top5-ös helyezést kellene elérnie.

Szoros a hurok Nick Watney nyaka körül is, az amerikai ugyanis 2009 óta egyszer sem maradt le a FedEx Kupa rájátszásáról, ám most a 111. helyen áll a rangsorban, tehát egy gyengébb tornával könnyen lemaradhat a playoffról. Watney 131-es összeredménnyel áll két nap után a tornán, ez azt jelenti, hogy hátránya mindössze egy ütés az éllovas Slocum, Langley párossal szemben, de ugyan úgy 131-el áll két napot követően Andrew Svoboda, Brian Stuard és Martin Laird is.

Ami a címvédő Patrick Reedet illeti, ő jelenleg a 61. helyen áll, ám hátránya nem annyira vészes, igaz úgy tűnik, hogy idén a kiegyensúlyozottan alacsony köröket szállítók lehetnek esélyesek, a rapszodikus teljesítmény nem fér bele. Reed idén 71-el kezdett, majd jött egy 67-es kör, ám csupán összehasonlításként egy évvel ezelőtt az első napon 65-öt, a másodikon 64-et ütött, ezzel az eredménnyel idén egy ütés lenne az előnye az élen.

Ami az éllovasok esélyét illeti, amióta a torna a Sedgefield Country Clubba költözött a második napi éllovas csupán háromszor nyerte meg a viadalt, legutóbb Carl Petterson – aki idén is a mezőny tagja és két ütés hátránnyal a 7.) Arjun Atwal 2010-ben és Reed tavaly.

A PGA Touron idén 39 stroke-play tornát rendeztek, ebből 16 versenyen nyert az a játékos aki a szombati kört az élről kezdhette meg, legutóbb éppen Rory McIlroy a PGA Championshipen.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés