A szezon nyolcadik Junior Tour-ja

 Kedden, augusztus 12-én volt Kisorosziban, a Junior Tour nyolcadik fordulója. A verseny legjobban teljesítő játékosa, az U12-es kategóriában induló, Závaczki Bálint lett. A lányok közül ezúttal Vadkerti Adél diadalmaskodhatott.

Kedden, augusztus 12-én volt Kisorosziban, a Junior Tour nyolcadik fordulója. A verseny legjobban teljesítő játékosa, az U12-es kategóriában induló, Závaczki Bálint lett. A lányok közül ezúttal Vadkerti Adél diadalmaskodhatott.

A mezőny, akárcsak az előző fordulókon, most is egyszerre indult 10 órakor az egyes és a tízes tee-ről a Magyar Golf Klub pályáján.  A legfiatalabbak közül, újra Závaczki Bálint remekelt. Az ifjú golftehetség a verseny során hat birdie-t, két bogey-t és tíz par-t ütött, így a 72 ütéses kört végül 68-cal, par alatt 4-gyel fejezte be.     

Az idősebb játékosok mezőnyében, az U18-as kategóriában induló Horváth Marcellé lett a legjobb eredmény. Az első szakaszon még kissé ingadozó teljesítményt hozott (2 birdie, 2 bogey, 4 par és a hetedik szakaszon +2), de a kör második felére stabilizálódott a játéka és végül +4-gyel végezte a napot. Marcelltől mindössze egy ütéssel lemaradva, a második helyen áll Rózsa Dávid +5-tel, a harmadik pedig Bacsó Krisztián lett, aki csupán két ütéssel csúszott le az első helyről.

A lányok közül Vadkerti Adél teljesített a legjobban, és a bruttó kategóriában is holtversenyben áll Bacsó Krisziánnal a harmadik helyen. Adélnak két szakaszon, a hármason és az utolsón voltak nehézségei, ahol +2-őt, illetve +3-at ütött, így végül par fölött 6-tal végzett. A lány mezőnyben a második és a harmadik helyeket Tóth Maya (+9) és Szemerey Lili (+10) foglalják el. Briglovics Boróka szintén szép játékot produkált, különösen úgy, hogy az alig két napja befejeződött Junior Bajnokságot, rosszullét miatt, félbe kellett hagynia.

A verseny után, öt óra körül hirdették ki az eredményeket, majd a résztvevők szép lassan hazaindultak. A junior csapat kapitányát, Böndicz Gergőt ezúttal is Ács-Gergely Virág helyettesítette, akit sikerült egy pár szó erejéig elcsípnünk a verseny után:

„Az elmúlt napokhoz képest egészen szép időnk volt Kisorosziban, bár olykor-olykor előfordult egy kis szél. A pálya nagyon jó állapotban van, nagyon szépen rendbe hozták az esőzések után. Egész végig felszabadult hangulat uralkodott a versenyen, nagyon jól érezték magukat a játékosok.

A Junior Tourból már csak két forduló van hátra. A következő állomás Balatonudvariban lesz augusztus 18-án, a legutolsó, tizedik alkalomra augusztus 27-én kerül majd sor, a tatai Old Lake-ben. Kíváncsian várjuk, mit fog hozni a további két forduló, és milyen eredmények fognak születni a versenysorozat legvégén.”  


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés