Tata rivaldafényben

 Most hétvégén a golfszezon egyik legrangosabb hazai rendezésű, nemzetközi versenye kapja a főszerepet Tatán, az Old Lake Golf Clubban. A Junior Magyar Amatőr és Nyílt bajnokság szervezési munkálatairól, előkészületeiről a klub vezetőjét, Bábos Rékát kérdeztük.

Most hétvégén a golfszezon egyik legrangosabb hazai rendezésű, nemzetközi versenye kapja a főszerepet Tatán, az Old Lake Golf Clubban. A Junior Magyar Amatőr és Nyílt bajnokság szervezési munkálatairól, előkészületeiről a klub vezetőjét, Bábos Rékát kérdeztük.

„A Junior bajnokság, többek közt a válogatott nemzetközi sikereinek is köszönhetően, a legrangosabb hazai versennyé nőtte ki magát az elmúlt években. Egyre több külföldi játékos érkezik, a magyar játékosok is folyamatosan fejlődnek, ezért úgy gondolom, hogy most is egy nagyon izgalmas és jó hangulatú hétvégében lesz részünk.

A versenyen több mint 60 golfozó fog indulni, ennek körülbelül a fele külföldi játékos. Elég színes a mezőny, a szomszédos országokból érkeznek lengyelek, szlovákok, szlovének, csehek, szerbek, de a távolabbi bolgárok, törökök, svájciak és olaszok bajnokai is képviselik nemzetüket a bajnokságon. Külhoni versenyzőink nagy örömmel fogadták, hogy az Old Lake-ben lesz a háromnapos verseny, hiszen a komplexumunk egy kompakt egységet képez. Többek közt tudunk biztosítani számukra étkezési lehetőséget, de pályaszállást is, ami ráadásul igen kedvező helyen, az első elütőtől nem messze található. Hazai versenyzők is nagy létszámmal jönnek a hétvégre, de persze az összes induló közül klubtagjainkért, Vadkerti Adélért, Paál Juliannáért, Sipter Martinért, Lengyel Armandért és Tóth Mayáért izgulunk leginkább.

A pályán most a versenyre való felkészítéssel kapcsolatos teendők folynak, melyek közül a homokbunkerek felújítása lesz a legnagyobb feladat. A többi karbantartó munkával is egyre jobban haladunk, lenyírjuk a greeneket, teszteljük a gyorsaságukat, és a fairwayek is jó állapotban vannak már. A rendezvény idejére kitűnő lesz a terep a játékhoz.

A bajnokságot a Magyar Golfszövetséggel közösen szervezzük, így a verseny a hagyományos forgatókönyv szerint fog lezajlani: csütörtökön lesz a gyakorlónap, pénteken, szombaton és vasárnap pedig maga a verseny. Mint mindig, most is minden játékosnak kiosztjuk reggelente az indulócsomagot, ami fedezi a kellő mennyiségű kalória-bevitelt, és vagy pénteken, vagy szombaton este lesz egy közös vacsora is. A viadal a csütörtöki gyakorlónappal veszi kezdetét, reméljük az idő is kegyes lesz hozzánk.- zárta mondanivalóját Réka.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés