Hetedik forduló a Pannónián

A hét elején, hétfőn került sor a Junior Tour hetedik fordulójára, melynek ezúttal a máriavölgyi Pannonia golfklub adott helyszínt A rendező klub recepció vezetőjével, Buna Edvinnel beszéltük.

A hét elején, hétfőn került sor a Junior Tour hetedik fordulójára, melynek ezúttal a máriavölgyi Pannonia golfklub adott helyszínt A rendező klub recepció vezetőjével, Buna Edvinnel beszéltük.

„A verseny kezdetekor nagy aggodalomra adott okot az előző esti eső, ráadásul hétfőre is nagy viharokat jósoltak. Emiatt sok telefon is érkezett még a 10 órás start előtt, de végül szerencsére nem volt gond, a felhők is elvonulóban voltak a rajtoláskor. Az előző esti 2-3 mm-es csapadék egy kiadós locsolásnak felelt meg, és bár a verseny közben is megjelent néhány ijesztgető esőcsepp, de végül száraz, többnyire tiszta időnk volt.

Laczkó Zoli csapata nagyon jó munkát végzett, a pálya kiváló állapotban van és a tavaszi felújítás után most már kezdenek visszaállni a greenek is. Tény, hogy még kissé lassúak, de ez végső soron segítséget jelent a gyerekeknek. A sztenderdnek megfelelően, az alacsonyabb korosztályosoknak, szépen karban tartott közelebbi terepekre jelöltük ki az elütés helyét. Ez növelte számukra a szakaszok teljesíthetőségét, ami abból is látszik, hogy több nulla körüli eredmény is született. Nagyon gratulálunk Závaczki Bálintnak a szép teljesítményéért, és persze klubtagunknak, Briglovics Borókának is, aki egyre jobban fejlődik, és egyre jobb eredményeket ér el a versenyeken.

A versenykiírásban ugyan nem szerepelt étkezés, de a klub éttermében, reális ár ellenében a játékosok két menü közül is választhattak, melyek levest és főételt is tartalmaztak. Már reggel sokan feliratkoztak és éltek ezzel a lehetőséggel, hiszen a versenyzők négy-öt óráig is kinn vannak a pályán, elfáradnak, megéheznek. Éppen ezért úgy gondolom, hogy fontos egy ilyen lehetőség biztosítása a versenyeken. 

Rózsa Csilla sajnos most nem tudott részt venni, mivel jelenleg Németországban van az RB German Tour Mastersen. Ennek ellenére versenyünket mégis megtisztelte a köztiszteletben álló golfhíresség, Tom Burnett, aki amellett, hogy az amerikai Burnett Junior Golf Akadémia vezetője, Rózsa Csilla edzője is. Szóval minden szempontból nagyon jól sikerült, kellemes hangulatú verseny volt a tegnapi.

A jövő héten kezdődik a Pannonia hazai bajnoksága, a Match Play is, mely az év második félévére tolódott. Egyenes kiesési verseny lesz, hcp figyelembevételével a párosításoknál. A versenyre junioroktól szeniorokig bárki benevezhet, a párok tagjai egymással alakíthatják az időpontokat. Már most, egy héttel a verseny kezdete előtt, túljelentkezés van, hiszen most kezdenek visszatérni az emberek a nyaralásból. Reméljük, hogy a lassan elkezdődő őszi szezonban is egyre több résztvevővel számolhatunk a rendezvényeken. A végső döntőre előre láthatóan október végén, november elején kerül majd sor, és kiderül, melyik versenyzőnk nyeri el a Pannonia klubbajnoka címet.”

A Junior Tour bajnokság tíz fordulójából, három van hátra. A következő állomás, Kisorosziban lesz, augusztus 12-én, a kilencedik a Royal Golf Klubban 18-án, a végső megmérettetésnek augusztus végén, a tatai Old Lake ad otthont.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés