Mindig van feljebb

 A junior válogatott „golfhercegnője”, a magyar golf „csillaga” ismét régi fényében ragyogott. Kisebb hullámvölgy után újra elindult felfelé. Igencsak sikeres heteken van túl: nemrég nyerte meg, immár harmadszorra, a Magyar Amatőr Golfbajnokságot Kisorosziban, majd a Tallinnban rendezett amatőr női golf Európa-bajnokságon is nagyszerű formát mutatott: ötös együttállásban a kilencedik lett, egy rangos felnőtt viadalon.

A junior válogatott „golfhercegnője”, a magyar golf „csillaga” ismét régi fényében ragyogott. Kisebb hullámvölgy után újra elindult felfelé. Igencsak sikeres heteken van túl: nemrég nyerte meg, immár harmadszorra, a Magyar Amatőr Golfbajnokságot Kisorosziban, majd a Tallinnban rendezett amatőr női golf Európa-bajnokságon is nagyszerű formát mutatott: ötös együttállásban a kilencedik lett, egy rangos felnőtt viadalon.

Rózsa Csillát lehet szeretni vagy nem szeretni, támogatni vagy irigykedni rá, de eredményei önmagukért beszélnek. Csillával készült interjúnk során választ kaphatnak a kétkedők, az őt támogatók pedig, újabb bizonyosságot nyerhetnek: Csicsi nagyszerű formában van! És, hogy mit mutat még nekünk, az a jövő zenéje…

HG: Így, pár nap elteltével, hogyan értékeled az Eb-t?

R.Cs: Még mindig úgy érzem egy kicsit, hogy lehetett volna jobb is. Persze ez mindig így van, mert ha elérném azt a pontot, ahol úgy gondolnám, hogy nincs jobb és feljebb, akkor valami megállna bennem... Persze büszke vagyok a top 10-re, hiszen nem akárkik végeztek előttem es utánam. Remek hét volt egy gyönyörű pályán és sikerült új emberekkel is megismerkednem.

HG: Hova helyezed ezt a versenyt a karrieredben?

R.Cs: Jelentős állomás volt, legalábbis úgy érzem. Idén eddig még nem sikerült ennyire stabilan játszanom, ilyen erős mezőnyben, szóval ez most az önbizalmamnak is jót tett.

HG: Ez a verseny jó mérce volt, hogy lásd, hol is állsz a felkészülésben. Hogy érzed, miben kell még fejlődnöd a versenytársaidhoz képest, így szűk két évvel a Riói Olimpia előtt?

R.Cs: Az olimpián profik játszanak majd, tehát akik itt voltak (kivéve, ha ők is elmennek idén profinak), azokkal nem fogok ott találkozni. Az egy más és erősebb mezőny lesz. Bár látszik, hogy stabilabb vagyok, mint valaha, de ennél is lehet jobb, minden téren. Lehet dolgozni a gurításaimon, a chipjeimen, hogy biztosabban üssem közelebb a labdát és így több birdie lehetőségem legyen: mert mindig van feljebb!

HG: A verseny igazán különleges volt, hiszen Playoff zajlott az első helyért. Te hogyan élted meg a pálya széléről?

R.Cs: Mi azt hittük soha nem lesz vége - mondja elmosolyodva Csilla - csak mentek és mentek. Látszott, hogy mindketten remek játékosok, hiszen hét lyukon keresztül csak part ütöttek, de általában nagyon közel volt a birdie. Végül a 8. szakaszon az egyikük vétett egy bogeyt. Ez bárkivel megeshet, biztosan a fáradtság miatt volt…

HG: Láthatóan, kezdesz formába lendülni: moszkvai ezüst, Magyar bajnoki cím és egy előkelő 9. hely. Most a napokban pedig, egy újabb címmel gazdagodhattál. Gratulálunk hozzá!

R.Cs: Az FCWT - Future Collegial World Tour amerikai nemzeti versenysorozatnak, amin játszottam, van egy ranglistája, azt vezettem és nyertem meg vele az FCWT év játékosa címet. Ez még májusban történt, de csak most tudtam meg a hírt.

HG: Állandóan versenyzel. Egymást érik a különböző viadalok, ahol mindig újra bizonyítani kell. Hogyan tudod fenntartani a motivációdat nap, mint nap? Mi lebeg előtted?

R.Cs: Én elsősorban önmagamért játszom. Mert szeretek játszani és versenyezni. Szeretem az újabb és újabb kihívásokat, és szeretek küzdeni. Nem lehet leírni azt az érzést, amikor végre beütsz egy jó puttott és érzed: ez igen! Szeretem azt, hogy minden rajtam múlik, amikor egyes egyedül játszom. Ha jól megy, az az én dicsőségem, ha rosszul, akkor az csakis rajtam verhető el.

Minden nap úgy kelek fel, hogy el akarok jutni a tourra és jobb és jobb akarok lenni és megpróbálok úgy lefeküdni, hogy tudom, hogy aznap mindent megtettem ezért, hogy egy kicsit is közelebb kerüljek az álmaimhoz.

HG: A versenyzés nyilván sok stresszel jár, te mivel pihened ki a versenyek fáradalmait? Hogyan engeded ki a gőzt?

R.Cs: Köztudott, hogy szeretek olvasni, mindenfélét. Ezekből építek magamnak birodalmat, és ha kicsit besokallok, hát leülök és elmerülök a saját világomban. Praktikus megoldás, mert bárhol, bármikor „kéznél” van. (mondja elmosolyodva Csicsi).

HG: Melyek a nagy célok még idénre? Hol indulsz legközelebb?

R.Cs: Az idei cél, a tour kártya. A héten megyek Németországba az RB German Junior Masters-re (amit tavaly megnyertem) és onnan csütörtök este repülök haza, hogy péntek reggel már a Magyar Junior Bajnokságon állhassak a tee-re. Ha annak vége, elindulok Californiába, hogy felkészüljek a Q-school első állomására, ami augusztus végén kezdődik.

HG: Hogyan kezeled a hirtelen jött sikert, a népszerűséget?

R.Cs: Nos, én nem tekintem magam hírességnek vagy sztárnak, vagy miegymás. Persze a családom és a barátim sem engedik, hogy elszálljak. Próbálom az eredményeimet a magyar golf javára fordítani. Remélem, hogy általam talán jobban megismerik ezt a sportot és talán kedvet kapnak ahhoz, hogy maguk is kipróbálják…


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés