Profi Országos Bajnokság

Ahogy már megírtuk, szerdán véget ért a PGA országos bajnokság Bükfürdőn és azóta a végső eredmények, már több portálon is közhírré tétettek. A háttérmunkákról és a verseny lebonyolításáról a rendezvény főszervezőjét, Makszin Áront kérdeztük.  

Ahogy már megírtuk, szerdán véget ért a PGA országos bajnokság Bükfürdőn és azóta a végső eredmények, már több portálon is közhírré tétettek. A háttérmunkákról és a verseny lebonyolításáról a rendezvény főszervezőjét, Makszin Áront kérdeztük.   

„Úgy gondolom, hogy nagyon jól sikerült a bajnokság, és igazán kellemes, baráti mérkőzésben lehetett részünk az elmúlt három napban. Az idő többnyire kegyes volt hozzánk, csak hétfő reggel volt egy kis csúszás az eső miatt, a pálya is kifogástalan állapotú volt – kezdte Áron. – Bár a verseny hivatalosan hétfőtől szerdáig tartott, a szervezési munkálatok már vasárnap megkezdődtek. Ekkor volt a sorsolás is, amivel kijelöltük a hármas flightok összeállítását. A neveket a mezőny egyetlen hölgy versenyzője, Scridon Laura húzta ki. Sajnos a létszám most sem volt teljes, 10 játékos betegség, sérülés vagy más elfoglaltság miatt nem tudott részt venni a versenyen. Összesen 22-en versenyeztünk: két playing pro és húsz teaching pro állt a rajthoz. 

Kedden, a verseny után volt egy laza, jó hangulatú csapatépítő vacsora, a klub éttermében. Ezt azonban nem kell komoly tárgyalásként értelmezni. Annyi történt, hogy hosszú idő után újra összeültek a golfoktatók és a versenyzők. Egy laza, baráti hangulatú beszélgetés keretében megvitatták az éves tapasztalatokat, megfigyeléseket, ötleteket. Sok téma felmerült, például milyen versenyek lesznek az idei és következő szezonban, vagy hol legyen jövőre a PGA bajnokság, hiszen Bükfürdő immár negyedszerre ad helyszínt a versenynek. Jó lenne egy kis változás, azonban ez nem egyszerű kérdés, mivel a büki klubnak nem csak az árai nagyon kedvezőek, de remek körülményeket is biztosítanak úgy a szálloda, mint a pálya terén. Eddig már voltunk Gödön a Pólusban, illetve kétszer Balatonudvariban. Több variáció is felmerült most, de csak akkor léphetünk az ügyben, ha olyan helyet találunk, ami jobb feltételeket kínál a versenyhez.

A bajnokságon különösen az első napon születtek jó eredmények, többen is nulla körül végeztek. Az élmezőnyben komoly csata dúlt, bár a három nap alatt nem volt változás a ranglistán, mégis szoros harc folyt a pályán az első helyért, különösen Benjamin és Roland között. István szintén nagyon szépen, stabilan játszott és kiváló +4-es teljesítményével méltón került fel a dobogóra. Első két napon még én is tudtam játszani, az utolsó napot azonban az eredményhirdetés és egyéb szervezési feladatok miatt sajnos ki kellett hagynom. Szervezőként, és így részben kívülállóként azt tapasztaltam, hogy mindenki nagyon jól érezte magát a versenyen, és sok kellemes élménnyel gazdagodott a három nap alatt.”       


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés