Váratlan dobogós helyezés!

 Csütörtökön véget ért a 2014-es Monarchia Kupa. Az idei, ünnepi verseny is volt egyben, a Monarchia 100. évfordulója alkalmából, amely színvonalában, szervezésben felnőtt ehhez a történelmi évfordulóhoz. A hat ország részvételével zajló hagyományos, nemzetközi, baráti megmérettetésen válogatottjaink jól teljesítettek. Nettó csapatunk huszárosat hajrázott és egy dobogóval ünnepelhette meg ezt a kiváló teljesítményt.

Csütörtökön véget ért a 2014-es Monarchia Kupa. Az idei, ünnepi verseny is volt egyben, a Monarchia 100. évfordulója alkalmából, amely színvonalában, szervezésben felnőtt ehhez a történelmi évfordulóhoz. A hat ország részvételével zajló hagyományos, nemzetközi, baráti megmérettetésen válogatottjaink jól teljesítettek. Nettó csapatunk huszárosat hajrázott és egy dobogóval ünnepelhette meg ezt a kiváló teljesítményt.

Jó hangulatú, nagyon profi szervezésű nemzetközi versenyen van túl szenior válogatottunk. Minden minőségi volt, nem volt hiba, a legnagyobb figyelmesség vette körül az induló nemzetek tagjait. Mind a verseny lebonyolítása, mind a verseny utáni programok jól szervezettek voltak. A kiszolgáló személyzet is kedves volt, látszott, hogy mindent megtesznek azért a szervezők és az ott dolgozók, hogy a golfozók kényelmesen érezzék magukat. És ez sikerült is! A többfogásos étkezések ízvilága, már csak hab volt a tortán.


Bebizonyosodott, hogy kevesebb tőkével is lehet színvonalas pályát építeni egy hatalmas szántóföld közepén (gyönyörű panorámával, füvet rágó skalicai tehenekkel), és mellé egy minden igényt kielégítő komplexumot létrehozni: range-dzsel, egy nem csili-vili, de széles szolgáltatásokat kínáló klubházzal, étteremmel, shop-pal, terasszal, akadémiával.

Felejthetetlen rendezvény volt, ami után a versenyzők elégedetten csaphatták össze a tenyerüket: Ez igen! A klubház egyszerű volt, családias hangulatú, mindenki otthon érezhette magát és baráti áron volt a kávé és a sör is.

Az külön öröm volt, hogy nettó csapatunk egy beragadt rajt után végül vissza tudott kapaszkodni. Nemcsak vissza, de egyenesen a dobogó legalsó fokára állhatott fel Szlovénia és a verseny első helyén végző Szlovákia mögött.

Bruttó csapatunk is szépen teljesített, már az első napon letették a névjegyüket, hiszen karnyújtásnyira voltak a vezető osztrákoktól. Végül csupán pár ütéssel maradtak le a dobogóról.


Mindenképp előreléptünk!

Bruttó csapatunk a nagyobb hátrányt a második napi páros texas során szedte össze, ahol a párok összeszokottsága volt a döntő. Más nemzetek párosai már hetek, sőt hónapok óta együtt készültek, így elhúztak tőlük a második napon. Ez nagy tanulság válogatottunknak a jövőre nézve. De amíg a kevés támogatás miatt, pénz kérdése, hogy ki tud ott lenni egy nemzetközi válogatott versenyen, nem lesz igazán áttörés. A Monarchia Kupán résztvevő játékosok pénzt, időt nem sajnálva elutaztak és képviselték hazánkat. Nézzünk szembe a tényekkel, nem mindenki tudja kifizetni a 2-300 ezer vagy félmilliós tételt.

A mostani újoncok és válogatott csapattársaik, akik megtisztelték részvételükkel, jelenlétükkel ezt a versenyt, mindent megtettek a minél jobb helyezés elérése érdekében. A maximumot próbálták kihozni magukból és ki is hozták. Köszönet, hogy eljöttek. A Monarchia Kupán jó érzés volt magyarnak lenni. Ezen a versenyen, akár történelmet is írhattunk volna helyezés szempontjából, de nem sikerült.

A kérdés, miért hozzuk a válogatott tagjait, olyan helyzetbe, hogy legalább a nevezési díjat ne fizessük ki helyettük? Miért kell mindig horgásznunk a játékosokat? Miért nem lehet a szövetségnek és a Senior Társaságnak egyezséget kötni, egy reális, fenntartható, nem könyöradománynak tekinthető összeget adni, ami nem több, mint 10 millió Forint egy évben? Nem lehet elvárni, hogy mindent a seniorok fizessenek, nem tudhatjuk kinek, milyen az anyagi háttere. Ne feltételezzük azt, hogy minden senior ki tudja fizetni az utazás, a szállás, az étkezés, és a nevezési díj összegét. De ha még ki is tudná fizetni, mért nem jó érzés az, hogy valóban a legjobbak utazzanak, nem bántva meg azokat, akik eddig is utaztak, köszönet nekik. Le a kalappal, szenior válogattunk előtt.

Miért hozunk a játékosokat, olyan helyzetbe, hogy különböző kreált történetekkel mondják le a szereplést? Szükség van junior, felnőtt és senior válogatottra, ezzel biztosítva a folytonosságot. Folytonosság nélkül nincs élet. A juniorokban a jövőt kell látni, a seniorok a jelent és jövőt képviselik, míg a felnőtt válogatott jelenthetné a folytonosságot, hogy egyetlenegy tehetségünk se kallódjon el.

No comment cikkünkre hivatkozva, elmondhatjuk, a cseh prezentációban láthattuk, megosztva támogatják a juniorokat illetve a 45 év felettieket. Mert tudják, fontos az utánpótlás, a juniorok képzése, támogatása, de ugyanakkor a 45 felettiek játéka és jelenléte is, akik már túlestek a fiatalokat érintő karrier és családalapítási élethelyzeteken. Megbízhatóak, a klubok tudnak rájuk, mint törzsbázisra számítani, ők a képezik a klubtagok nagy részét, ők biztosítják a klubok jelenét és jövőjét.  

Gratulálunk minden résztvevő szeniorunknak, és újoncaiknak is, akik elszántan és komolyan véve a játékot, képviselték Magyarországot!

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés