Ha Borok versenye, akkor Gyöngyi

 Július 26-án rendezték meg a nagy népszerűségnek örvendő, Balatoni Borok Golfversenyét, amiről nem hiányozhatott Gáspár-Juhász Gyöngyi sem, aki már évek óta nagy rajongója az eseménynek, és az idei családi programok mellett ismételten a résztvevők között üdvözölhettük.

Július 26-án rendezték meg a nagy népszerűségnek örvendő, Balatoni Borok Golfversenyét, amiről nem hiányozhatott Gáspár-Juhász Gyöngyi sem, aki már évek óta nagy rajongója az eseménynek, és az idei családi programok mellett ismételten a résztvevők között üdvözölhettük.

HG: Mit jelent neked ez az esemény? Mitől különleges?

Számomra kihagyhatatlan ez a verseny, mert ha nem is sikerül nyerni, a hangulat a nap végére az eredménytől függetlenül, mindig felhőtlen.

Az első verseny, annak idején, még Zsurzsa Sanyival, szinte az első megmérettetésünk volt, hcp 54! Azóta is azt a drive-ot próbáljuk elérni az 1-es pályán... Emlékeim szerint, akkor elsők lettünk, természetesen mind a 18 bor nevét felismerve! A 2. évben is a dobogón végeztünk, a nyeremény egy csodás boros vacsorát rejtett Balatonfüreden. A következő években más flight társakkal, már nem sikerült jó eredményt elérnünk, mert a taktikát nem számítottam bele, így „csak” a hangulat maradt. Az idén viszont, mivel egyéni versenyekre nem nevezek be, kerestem kezdő, de jó játékosokat. Párom horgász barátjával, tavasszal megismertettük a játék szépségét, meglepetésemre, született golfos! Ezután, akár kezdő hcp-vel is, kitűnő közép játékkal kerestem a 4. embert....

HG: Végül sikerült megtalálnod?

Igen. Teljesen véletlenül találkoztunk egy kedves párral, ahol a férfi golfozott, és a barátnő nagyon lelkes drukker. A hcp is a javunkra volt. Így három férfi és egy nő (én) alkotta a csapatunkat.

HG: Hogyan értékeled a versenyt és a pályát?

Hangulatos, jó viadal volt, ahol a taktikám is bejött. Tudva levő a nők előnye az elütőről, ez kedvezett a hosszú drive-jaimnak. Több mint 10-et használhattunk, a fiúk közép játéka és a kitűnő gurítások mellett, a borok nevének eltalálása szintén közrejátszott abban, hogy dobogóra állhattunk. Finom borok jöttek Sümegről, a Liszkay pincészetből, melyeket az idén először kóstoltunk és, az eddig számomra ismeretlen, Kálmán pince borai is kitűnőek voltak.

A házigazdákat dicséri, hogy minden sátornál pogácsa, és sajtok halma tette megkülönböztethetővé a borok izét, amire nagy szükség is volt, annyi finom nedű után. Hab a tortán: a nap végére a fiúk összehoztak még 5 pohár sört is, mivel nem értek el a lányok elütőjéig. Csöppet sem voltunk fáradtak, amikor lejöttünk a pályáról, legszívesebben még visszamentünk volna 18 lyuk, 18 fajta bor kóstolására, de a klubházban az egyik kedvenc előételem, a hortobágyi palacsinta nem engedett el repeta nélkül, majd folytatta a töltött káposzta és Rákóczi túros. A töltött húsra és egyéb finomságokra, már nem volt hely a hasamban, de nagyon jól néztek ki...

Egész napos nevetésünk, arcizmaim görcse és a házigazdák nagyszerű vendéglátása, már számoltatja velem a napokat a jövő évi megmérettetésig!

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés