Palanszki Benjamin továbbra is az élen

 Folytatódott a PGA országos Bajnokság, ahol menetrendszerű reggeli esőzéssel kezdődött a nap, a büki pályán. Az eredményekről, a hangulatról Fehér Zsolt számolt be nekünk:

 

Folytatódott a PGA országos Bajnokság, ahol menetrendszerű reggeli esőzéssel kezdődött a nap, a büki pályán. Az eredményekről, a hangulatról Fehér Zsolt számolt be nekünk:

„A verseny második napján is nagyon jó volt a hangulat, megint egy izgalmas körön vagyunk túl. Az élmezőny versenyzői újból jó teljesítményt hoztak: Palanszki Benjamin a hétfői -2-es ütése után -4-et, Hahn Roland az első napi par-ját követően -1-et teljesített, Wilheim István nyitónapi +3-as eredményét -1-re javította. Így az összesítés után továbbra is ők hárman alkotják az élmezőnyt. Rolandnak és Istvánnak huszáros hajrára van szüksége, hogy ha be akarják fogni Benjamint: öt illetve nyolc ütés a hátrányuk. 

A középmezőnyben azonban, az első naphoz képest, történt némi változás. A tavalyi bajnok, Szigeti Csaba és Brúder Balázs, akik tegnap még holtversenyben a negyedik helyen álltak (+4), a második napi eredményük után hátrébb csúsztak a ranglistán: A második körben Csaba +8-at, míg Balázs +9-et játszott. Így, ha dobogósok akarnak lenni, valamit elő kell húzni, abból a bizonyos kalapból. Hátrányuk a harmadik helyezett Wilheim Istvánhoz képest, tíz illetve tizenegy ütés.

Tringer Lászlónak sem hozott szerencsés játékot a második nap, hiszen +5-ös teljesítménye után, tegnap +8-at játszott, így az első napi ötödik helye után, tegnap a nyolcadikon végzett. A nap meglepetése Tóbiás Zsolt, aki az első napi +9-es eredménye után +3-at játszott, amivel összesítésben utolérte a Brúder-Szigeti párost. A másik feltörekvő versenyző Jakobi Andris volt, aki +4-es score-ral fejezte be a napot, ezzel jelentősen javítva tegnapi (+17) eredményén.

A Lugosi testvérek az első naphoz hasonlóan teljesítettek. Tamás ugyanúgy +7-et ütött, addig testvére Balázs, a nyitó +9 után, +7-et. Így érdekes párharcnak nézünk elébe az utolsó napon.

A játékosok teljesítményét nagyban befolyásolhatta a roppant szeszélyes időjárás is, hiszen az esős reggel után, egyik pillanatról a másikra, 28 fok lett, 90%-os páratartalommal. Délutánra már enyhült a fülledtség, még egy kis szellő is fújdogált a pályán. Ez a „kissé” éles váltás sokakat megzavart, több versenyző játékára is rányomta a bélyegét, és így sokan nem tudták hozni a hétfői teljesítményüket. Én szerencsére azok közé tartozom, akiknek sikerült javítania a tegnapi eredményén: három birdie-vel és +9-cel végeztem. A legutóbbi körön Herr Tamással és Kuti Gáborral voltam egy flightban, és a furcsa időtől eltekintve nagyon jól éreztem magam.  A pálya most sokkal jobb, mint tavaly, hiszen a sok nedvesség miatt zöldebb a fű és a greenek is gyorsabbak.

A három napra nem terveztünk túl sok pályán kívüli elfoglaltságot. Ma este, a második forduló után lesz egy összejövetel, vagy pontosabban egy félévértékelő megbeszélés, ahol tapasztalatokat, véleményeket, ötleteket cserélünk, és persze egy kicsit kieresztjük a fáradt gőzt. Szerdán azonban már nem lesz időnk ilyesmire, hiszen a verseny eredményeinek kihirdetése után mindenki szétszéled. Nekem is rögtön utána kezdődik az edzőtábor, amire már szerdán délután érkeznek a tanítványaim és egészen vasárnapig velük leszek elfoglalva.” 

A második nap eredményei:

 1. Palanszki Benjamin 68 (-4)

 2. Hahn Roland 71 (-1)

 3. Wilheim István 71 (-1)

 4. Tóbiás Zsolt 75 (+3)

 5. Jakobi András 76 (+4)

 6. Lugosi Tamás 79 (+7)

 7. Lugosi Balázs 79 (+7)

 8. Tringer László 8o (+8)

 9. Friesl Ottó 8o (+8)

1o. Popovits Barna 8o (+8)

11. Szigeti Csaba 8o (+8)

12. Makszin Áron 81 (+9)

13. Bruder Balázs 81 (+9)

14. Fehér Zsolt 81 (+9)

15. Bozó Ádám 84 (+12)

 Az élmezőny mai eredményei:

 

I. nap

II. nap

Összesített

1.Palanszki Benjamin

-2

-4

-6

2.Hahn Roland

0

-1

-1

3.Wilheim István

+3

-1

+2

4.Szigeti Csaba

+4

+8

+12

4.Tóbiás Zsolt

+9

+3

+12

5.Brúder Balázs

+4

+9

+13

5.Tringer László

+5

+8

+13

6.Lugosi Tamás

+7

+7

+14

7.Lugosi Balázs

+9

+7

+16

               


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés