Szeniorjaink felkészültek

 A következőkben, egy már hagyományos, nemzetközi, baráti megmérettetés vár a magyar szenior válogatottra: a XV. Monarchia Kupa, amelynek idén Szlovákia a házigazdája. A versenyt a Pozsonytól 90 km-re fekvő Skalica /Szakolca/ melletti golfpályán bonyolítják le.

A következőkben, egy már hagyományos, nemzetközi, baráti megmérettetés vár a magyar szenior válogatottra: a XV. Monarchia Kupa, amelynek idén Szlovákia a házigazdája. A versenyt a Pozsonytól 90 km-re fekvő Skalica /Szakolca/ melletti golfpályán bonyolítják le.

A magyar szenior válogatott sikeresen megérkezett Szlovákiába, ahol elfoglalták a szállásukat és a gyakorlónapot is teljesítették. Természetesen az ünnepélyes megnyitó sem maradhatott el (egy gyönyörű templomban), amelyen a szlovák szövetség elnöke és Skalica polgármestere is köszöntötte a résztvevő csapatokat. A hétfői nap állófogadással zárult Skalica kultúrházában, ahol finom nemzeti ételekbe és a helyi kultúrába is belekóstolhattak szeniorjaink. Az idő nem túl jó, folyamatosan, akár csak itthon, lóg az eső lába. Így minden bizonnyal az időjárási körülmények nem lesznek a legjobbak a három nap alatt.

Ez a verseny a csapatépítés egyik állomása. Ugyanis a nettó és a bruttó csapat is fiatalodott. Több újonc is helyet kapott a társaságban, akik rendkívül elszántak és vannak néhányan, akik már kopogtatnak az ajtón. Ők jó hendikeppel rendelkeznek, és hamarosan csatlakozhatnak a válogatotthoz, például: Dibusz László és Glatz Ferenc.

Jakobi László sérült, így nem tarthatott velük. Válogatott csapattársai mihamarabbi felépülést kívánnak neki.

A pálya nem egyszerű, mint tudjuk, a junior válogatottunk nemrég, a Lány Csapat Európa – bajnokság alkalmával is megszenvedett vele.  A szűk fairway-ek mellett ágaskodó magas fű, és sok bunker jellemzi, az osztrák tervező, Hans-Georg Erhardt által megálmodott, links típusú pályát. A balatonudvari, a máriavölgyi, és a Forest Hills-i pálya keveréke (vagy elegye).   

Az idei kupa, ünnepi verseny is lesz egyben (a Monarchia 100. évfordulója). Annak idején magyar kezdeményezésre és osztrák összefogással indult a verseny. Résztvevői, azok az országok, akik az Osztrák-Magyar Monarchia idején már rendelkeztek golfpályával és tagjai az Európai Senior Golfozók Társasága Uniójának. A ma már hat ország golfozóit mozgósító szenior viadalnak 2000-2004 között Ausztria, Csehország, Magyarország, Szlovénia voltak kezdő tagjai. 2005-ben Szlovákia csatlakozott és 2008-ban Horvátországot vették fel. Az országok, hat-hat fős bruttó és nettó csapattal vesznek részt a versenyen.

Az elmúlt tizennégy év statisztikája szerint a bruttó válogatott a harmadik helynél még nem ért el jobb eredményt, a nettó csapat már kétszer is (2004, 2007) volt első és második (2006, 2010). A bruttó csapatnak változatlanul nehéz dolga lesz jobb helyezést elérni, a nála nagyobb játékerőt képviselő csapatoknál, de a nettó együttesünk helyezésénél minden előfordulhat.

Bruttó csapat: Darázs Attila, Dietrich Gábor, Ellis Donald, Juhász Sándor, Kovács Titusz, Dr. Takács János,

Nettó csapat: Csepregi Csegő, Fehér Tibor, Füzesi Gyula, Gulyás Gyula, Pataky Nikolas, Visnyei György.

A válogatott vezetője, Fehér Tibor elnök,

A program a mai nyitókörrel folytatódik.

Jó és eredményes játékot kívánunk!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés