Tiger nem aggódik

 Tiger Woods nélkül rendezték a Quicken Loans National torna hétvégi fordulóit, a házigazda ugyanis nem jutott be a CUT-ba. Woods „kiesése” nem meglepetés, több mint négy hete játszott tornán és jóllehet a barátaival golfozott itt-ott, azért a PGA Tour más kávéház. Woods pályafutása során eddig 300 tornát játszott profiként és ez a mostani mindössze a tizedik alkalom, hogy lemaradt a CUT-ról. Ugyanakkor minden bizonnyal az első, amely után pozitív érzésekkel hagyta el a pályát

Tiger Woods nélkül rendezték a Quicken Loans National torna hétvégi fordulóit, a házigazda ugyanis nem jutott be a CUT-ba. Woods „kiesése” nem meglepetés, több mint négy hete játszott tornán és jóllehet a barátaival golfozott itt-ott, azért a PGA Tour más kávéház. Woods pályafutása során eddig 300 tornát játszott profiként és ez a mostani mindössze a tizedik alkalom, hogy lemaradt a CUT-ról. Ugyanakkor minden bizonnyal az első, amely után pozitív érzésekkel hagyta el a pályát.

Woods szerint ugyanis nincs messze az úgynevezett „A” játéka, nem bánta meg, hogy visszatért és rögtön versenyen indult, ugyanis tudni akarta, hogy hol tart a játéka, milyen érzés lesz az operált hátával játszani. Tiger a hátával kapcsolatban elmondta, hogy semmi gondot nem érzett, nem félt, minden ütést úgy végzett el, mint korábban, ami nagyon pozitív. A játékával kapcsolatban is pozitív volt, ugyanakkor az már nem működött olyan jól, mint a háta.

„Négy héttel korábban tértem vissza annál, mint amelyet először megcéloztunk – beszélt Woods a torna után. – Nem volt visszatartó erő, játszani akartam. Rengeteg buta, pici hibát követtem el, amelyekért persze drágán megfizettem. Volt, hogy rosszul mértem fel egy-egy szituációt, volt, hogy elhibáztam egy-egy szimpla gurítást, volt, hogy nem jöttek az up-and-down-ok egyszerű ütések után. Ezek mind olyan hibák, melyeket ki tudok javítani.”

A kérdés azonban, hogy mikor. Woods ugyanis a British Openig nem indul tornán. A soron következő PGA Tour tornát, a Greenbrier Classic névre hallgató viadalon ugyanis nem indul, helyette gyermekeit viszi nyaralni.

Jordan Spieth szerint azonban nem kell aggódniuk a Woods-drukkereknek. A fiatal amerikai aki az első két napon egy flightban játszott Tigerrel úgy gondolja, hogy példaképe első számú favoritja lesz a viadalnak, annak ellenére, hogy több mint négy hetet hagyott ki.

„Ha másról lenne szó azt mondanám, hogy szenvedni fog Liverpoolban. Ugyanakkor ő Tiger, nála soha sem lehet tudni. Most már van két kör a háta mögött, veszélyes ellenfél lesz az Openen. Ő ebből a két körből is tud profitálni, le tudja vonni a megfelelő tanulságokat. Liverpoolban is esélyesként kell vele számolni” – mondta a fiatal amerikai, aki az idei Mastersen végül másodikként zárt.

 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés