Süvítő szél Moszkvában

 Az Orosz Amatőr Nyílt Bajnokság pénteki napján két magyar játékos is cut-ba jutott, így tovább izgulhattunk értük szombaton is, ráadásul még hátra van a vasárnap. Lássuk hogyan alakult golfozóink harmadik köre.

Az Orosz Amatőr Nyílt Bajnokság pénteki napján két magyar játékos is cut-ba jutott, így tovább izgulhattunk értük szombaton is, ráadásul még hátra van a vasárnap. Lássuk hogyan alakult golfozóink harmadik köre.

Az első két nap érdekessége volt, hogy a két magyar lány addig szinte pontra azonos score-okat ütött, így a CUT-ba is azonos (2.) helyen jutottak be. Szombaton sajnos már elváltak útjaik. Rózsa Csilla folytatta stabil teljesítményét, miután a csütörtöki 73-as és a pénteki 74-es után, szombaton +1 játszott, amivel jelenleg a dobogó második fokán áll. Briglovics Boróka tegnapi eredménye viszont már nem volt ennyire örömteli, korábbi + 1-es és + 4-es score-jai után, tegnap megcsúszott és + 10-et játszott, ami miatt holtversenyben, a harmadik helyről várja a zárónapot. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az időjárás a harmadik napon nem igazán fogadta kegyeibe a játékosokat. Süvített a szél, mintha western filmben lettek volna, ami, mint tudjuk, a swing legnagyobb ellensége. Ez is hozzájárult, hogy Boróka öt bogey-t is ütött, a szél érezhetően megzavarta golfozónk játékát. Boróka közvetlenül a verseny után a rang-re ment és kijavították a swing-jét, hogy magabiztosan és nyugodtan állhasson fel a záró napon.

Örömteli hír azonban, hogy mindkét játékosunknak esélye van a dobogóra.

A junior válogatott többi tagja: Vadkerti Adél, Rózsa Dávid, illetve Csányi Olivér, mint korábban beszámoltunk róla, sajnos az első két nap után búcsúzott a versenytől, így ők a pálya széléről szorítottak lányainknak.

A férfiaknál Pavlov Andrey vezet két ütéssel Lifanov Konstantin előtt és a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pillanatnyilag, a szintén orosz, Ozopiv Vladimir állhatna fel. Az elmúlt napok során méltatlanul nem foglalkoztunk az orosz színekben induló, ám Magyarországon élő testvérpárossal Morozova Sofyaval (Szonja), illetve Morozov Mikhailal (Misa) akik szintén mind a női, mind a férfi kategória élmezőnyébe jutottak, így az utolsó napon esélyük van, hogy elcsípjék a dobogót.

Játékosaink tehát ráfordultak a célegyenesre és kívánjuk, hogy mindegyikük, beleértve orosz testvérpárosunkat is, olyan eredménnyel búcsúzzon Oroszországtól, amilyenről álmodott.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés