Innováció a golfban

 Nemcsak a labdarúgó világbajnokságon vetették be végre a régóta várt elektronikus gólbírót, hanem a golf világába is beengednek végre egy technikai újítást. – számolt be a PGA of Hungary.

Nemcsak a labdarúgó világbajnokságon vetették be végre a régóta várt elektronikus gólbírót, hanem a golf világába is beengednek végre egy technikai újítást. – számolt be a PGA of Hungary.

A Golf GameBook adta hírül, hogy a június 12-14 között megrendezett Audi Finnish Tour keretében immár a profi golfban is éltek egy újítással. Történt, hogy minden részvevő játékos kapott használatra egy smartphone-t, amire föl volt töltve a Golf GameBook mobil live score app-je, és azt kellett használniuk score-kártyaként, illetve eredményük rögzítésére.

„Ez egy áttörő lehetőség számunkra, hogy egy profi eseményen használták eszközeinket, és a részvevők nagyon szívesen fogadták. Nemcsak könnyebbé tették az eredmények jegyzését, de mindenki azonnal követhette a verseny állását, a score-boardot is.” – mondta Mikko Rantanen a feltalálók egyike, egyben a vállalat vezérigazgatója.

Markus Ervasti, a Finnish Tour igazgatója hozzátette: „Szeretnénk a Touron új dolgokat kipróbálni, és ez a mostani egy logikus és megalapozott döntés volt, és csak a legpozitívabb tapasztalatról számolhatok be. Remélem, a Finnish Tour továbbra is használni fogja ezt az eszközt, szerintem a Golf GameBook az ideális megoldás a többi profi tour számára is.”

Az app-ot, amit PGA profi golfozók fejlesztettek ki, már több mint hétszázezren töltötték le okos telefonjukra. App Store, Google Play, Samsung Apps, BlackBerry World és Windows Phone Store esetében is ingyenesen elérhető.

Azt is megtudhattuk, hogy egy jól kipróbált dologról van szó, hiszen több pro-am-en már bevetették, így többek között a Volvo Golf Champions, az Abu Dhabi HSBC Golf Champions, a PGA Tour Honda Classic, a WGC_HSBC Champions esetében.

Ha belegondolunk, itthon a három-hat szakaszonként megkérdezős, betelefonálós, esetleg filccel táblára kiírós megoldásnál feltétlenül jobbnak, és elegánsabbnak tűnik.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés