Csak semmi pánik!

 A magyar junior válogatott sikeresen megérkezett Moszkvába, ahol meglehetősen hűvös időjárás fogadta őket. A nevezési lista átolvasása után jól körvonalazódik, hogy fiataljainknak életük eddigi legnehezebb mezőnyében kell majd helytállniuk. Lássuk, mik a kilátások a XXIII. Orosz Nyílt Bajnokság előtt.

A magyar junior válogatott sikeresen megérkezett Moszkvába, ahol meglehetősen hűvös időjárás fogadta őket. A nevezési lista átolvasása után jól körvonalazódik, hogy fiataljainknak életük eddigi legnehezebb mezőnyében kell majd helytállniuk. Lássuk, mik a kilátások a XXIII. Orosz Nyílt Bajnokság előtt.

Öt magyar játékos vesz részt a versenyben. A küldöttséget Vadkerti Adél, Briglovics Boróka, Csányi Olivér, Rózsa Dávid, és hazánk első számú női játékosa, Rózsa Csilla alkotja. A mezőny hihetetlenül erős, reméljük játékosainknak sikerül a hcp-jük körül játszani, de még akkor is nehéz lesz a cut-ba jutás, mind a férfi, mind a női mezőnyben.

Nagy izgalommal készülnek fiataljaink a megmérettetésre. De pánikra semmi ok, mert van mibe és van kibe kapaszkodnunk! Bizakodásra adhat okot juniorjaink idei évben mutatott formája és a tavalyi versenyen nyújtott teljesítménye is, hiszen akkor három játékosunknak is sikerült cut-olnia.

Van még egy Rózsa Csillánk is, akinek jelenléte különleges hatással lehet csapattársaira. Nemzetközi rutinja révén, nagy lökést és nyugalmat adhat a többiek játékának. A nők negyven fős mezőnyében, talán várakozik golfozónkra a dobogó, reméljük annak is a legfelső foka. Vadkerti Adél és Briglovics Boróka is dobbanthat egy nagyot. Adél tavalyi 12. helyével (legjobb magyarként), és idei Magyar Kupa győzelmével bizonyította bármire képes lehet, rendkívül higgadtan és nyugodtan kezeli a kiélezett helyzeteket. Boróka, meg Boróka, akiben szintén bármikor benne van egy jó eredmény. Egy nagy tehetség, fiatal kora ellenére többször megmutatta képes kiugró teljesítményt nyújtani.

A férfi kategória brutálisan erős! Több, mint 110 versenyző, 12 országból – Ausztráliától Argentínáig, illetve Olaszországtól, Kazasztánig – látogatott el az orosz fővárosba, akik közül tizenhatan profi státusszal bírnak.

Reálisan nézve az erőviszonyokat: a tisztes helytállás lehet fiaink elsődleges célja, dehogy mit hoz a jövő, azt nem tudhatjuk. Csányi Olivér és Rózsa Dávid idei egyenletes játéka mindenesetre bizakodásra adhat okot. Ahogy a szövetségi kapitány, Böndicz Gergő is elmondta: az a cél, hogy mindenki a legjobb tudásának megfelelően vegyen részt a versenyen, és hogy ez mire lesz elég, az a következő napokban kiderül.

Szorítunk és veletek vagyunk! Hajrá magyarok!

Csicsi, így számolt be hivatalos oldalán:

„A kis csipet csapat megkezdte tisztelet körét itt Oroszországban. A pálya gyönyörű és az idő is kegyes volt ma hozzánk. Bár már holnapra és az egész hétre esőt mondanak, reménykedjünk, hogy mégis elmegy mellettünk.

Én 8:00kor kezdek neki a játéknak, Bori 8:40, majd a fiúk es Adél kicsivel később.

Megjegyezném, hogy itt 2 órával később van az otthoni, magyar időhöz képest, így értem 6:00tól lehet izgulni

Ria, Ria Hungaria!”

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés