Michelle Wie révbe ért

 Kis túlzással élve egész Amerika várta már azt a pillanatot, amikor Michelle Wie magasba emelhet egy Major-trófeát. 2005-ben két alkalommal is közel járt ehhez az amerikai szupersztár, ám 15 évesen nem jött össze neki a bravúr. Kilenc évvel a berobbanás után azonban igen, ugyanis a legnépszerűbb női golfozó győzelmével zárult a nők U.S. Open tornája.

Kis túlzással élve egész Amerika várta már azt a pillanatot, amikor Michelle Wie magasba emelhet egy Major-trófeát. 2005-ben két alkalommal is közel járt ehhez az amerikai szupersztár, ám 15 évesen nem jött össze neki a bravúr. Kilenc évvel a berobbanás után azonban igen, ugyanis a legnépszerűbb női golfozó győzelmével zárult a nők U.S. Open tornája.

A hölgyek ugyan azon a pályán játszottak, mint egy héttel ezelőtt az urak, rájuk is a Pinehurst Nr2 pálya várt. Michelle Wie volt a mezőnyből az egyetlen, aki mínuszos eredménnyel zárt, a mezőny többi tagja nem tudott par alá menni. Jó esély volt arra, hogy Wie sem fog, de parádés mentéseinek köszönhetően végül sikerült neki az egyedülálló tett.

Michelle Wie az utolsó napot Amy Yang oldalán együttállásban kezdte meg az élről. A kettes szakaszt követően már vezetett is, ugyanis Yang dupla-bogey-t ütött. Innentől kezdve Wie-t már senki sem érte utol, igaz a 16-os szakaszon kis híján eljátszotta az előnyét. Wie kockáztatott, egy homok bunkerből ahelyett, hogy biztonságit játszott volna és a fairway-re helyezte volna a labdáját, egy hibriddel támadni kezdte a greent. A labdáját három perc keresgélés után találták meg, beágyazódva a pálya gazos részébe. Wie szeme elől szerencsére felszállt a köd és észhez tért, droppolt, majd végül dupla bogey-val lezárta a problémás szaksazt. Ezek után az ember azt hinné, hogy a következő szakasznak remegő kézzel áll neki, ám nem így volt. Wie a 17-esen olyat játszott, amely valószínűleg bevonul majd a torna történelemkönyvébe: egy nyolc-tíz méteres birdie putt várt rá, amelyet a hatalmas nyomás ellenére sem rontott el. Mindeközben a világelső Stacey Lewis a gyakorló greenen várt rá, majd miután a caddie-je szólt, hogy Wie birdie-vel zárta a 17-est, letette az ütőjét és mire vetélytársa a 18-as szakaszra ért, ő is ott állt, hogy elsőként gratuláljon.

Michelle Wie elképesztő hosszú utat tett meg az első Major-sikeréig. 15 évesen amatőrként, majd 16-évesen már profiként is ott volt a bravúr küszöbén, de akkor még nem sikerült neki, másodikként zárt mindkét alkalommal. Most azt mondja, hogy szerencsére, hiszen ha akkor nyer, ki tudja, hogy mi lett volna vele, hogyan alakul a pályafutása.

Így is közel volt hozzá, hogy elkallódjon, hiszen a gyorsan jött siker még egy ilyen Isten adta tehetséget is el tud sodorni. Wie éveken át azzal foglalkozott, hogy a férfiak között mérettesse meg magát. Tette ezt annak ellenére, hogy nem volt kártyája az LPGA Tourra, folyamatosan csak a szponzorok hívták, hiszen elképesztő népszerűségéből profitálni akartak ők is, ha Wie ott volt egy tornán, akkor mindenki más is ott akart lenni. Wie olyan a női golfban, mint Tiger Woods, csak eredmények nélkül – mondták róla. Most már eredmények is vannak! Michelle Wie az év első Major-tornáján a Kraft Nabisco Championshipen még be kellett, hogy érje a második hellyel, a U.S. Openen azonban már senki sem tudta megelőzni. Michelle Wie még mindig csak 24 éves, minden esélye megvan arra, hogy a női mezőnyben úgy emlegessék, mint Tiger Woodsot a férfiak között és ne csak a népszerűsége miatt, hanem azért is, mert ott vannak a győzelmek a háta mögött.

(a torna hivatalos végeredménye itt érhető el)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés