Az idegek harca

 Három nap kemény küzdelem után, véget ért a Magyar Senior Bajnokság. Mindenki kitett magáért, sok jó teljesítményt láthattunk, de a figyelem középpontjában a döntő, az utolsó napon egy flight-ban induló, Dibusz László - Kovács Titusz összecsapás állt.

Három nap kemény küzdelem után, véget ért a Magyar Senior Bajnokság. Mindenki kitett magáért, sok jó teljesítményt láthattunk, de a figyelem középpontjában a döntő, az utolsó napon egy flight-ban induló, Dibusz László - Kovács Titusz összecsapás állt.

A magyar senior férfiak között a második nap után élen álló Dibusz Lászlónak, 3 ütés előnye volt legnagyobb riválisával, Kovács Titusszal szemben. Nyílt titok, hogy mindkét golfozó vágya az volt, hogy elhódítsa a bajnoki címet és a vele járó dicsőséget a jubileumi, XXV. Nemzetközi és Magyar Senior Golfbajnokságon. Végezetül Kovács Titusznak sikerült! Az utolsó napon elért 82-es köre elég volt, Dibusz László 86-os köre ellen, ami összesítésben az első helyet jelentette számára.  Végig fej-fej mellett haladt a két játékos, hiszen az első 9 után még egyenlően álltak, illetve Dibusz az előző napokon összeszedett 3 ütéses fórja is meg volt még. Kovács Titusz, a 17-es lyukon ütött birdie-vel, maga felé billentette a mérleg nyelvét és az utolsó lyukat eggyel kevesebb ütésből teljesítve, hódította el a magyar bajnoki címet! A legjobb magyar, Kovács Titusz, eredményével a nemzetközi kategóriában is megállta a helyét: a harmadik helyen végzett.

 A győztes, a nyílt versenyben Mitro Vladimir lett, aki tulajdonképpen rajt-cél győzelmet aratott, hiszen már az első napon az élre állt és nem is engedte el ezt a pozíciót. A második helyen, három ütés hátránnyal, Wittman Horst futott be.

A senior magyar nőknél nem volt kérdés a győztes. Szűcs Gabriella már a második napon eldöntötte a versenyt. Végig koncentrálva, remek teljesítményt nyújtva lett 2011 után ismételten bajnok. Oltványi Katalin remek harmadik napi játéka a második helyet jelentette számára. A dobogó harmadik fokára, a valamikori négyszeres felnőtt bajnok Bankó Éva újoncként léphetett.

A hetven éven felüli, szuper senior kategória győztese, a szép játékot és egyenletes teljesítményt mutató Dr. Vitályos Iván lett. A második kör után még, a többszörös magyar bajnok, Kovács István Tas állt az élen. Ám végül a harmadik helyen jött be, miután a zárónapon többet is rontott. A dobogó második fokára pedig a címvédő Lakatos Vilmos állhatott.

A bajnok, a nemzetközi kategóriában 2009 után ismét Freisleben Karl lett, megelőzve Holos Antont és a hazai kategóriát megnyerő, Dr. Vitályos Ivánt.

Mindhárom versenynapon kellemes golfos idő fogadta a játékosokat, a pálya kiválóan előkészítve és nagyon jó minőségben állt a versenyzők rendelkezésére. A küzdelmek jó hangulatban teltek és a tatai pályán dolgozók mindent megtettek, hogy ismét egy jó versenyen legyünk túl. Büszkék lehetünk senior golfozóinkra, akik egy remek, küzdelmekkel teli háromnapos viadalon vannak túl.

Díjátadó

Az eredményhirdetést Fehér Tibor, a Magyar Senior Golfozók Társaságának elnöke vezette le Szlávy Tibor főtitkár és Schilling István elnökségi tag közreműködésével.  A gravírozott  üveg díjakat Andrási Miklós a Magyar Golf Szövetség elnökségi tagja adta át a győzteseknek. A díjátadók között volt Dr. Bábos Réka, az Old Lake Golf Club igazgatója, aki a klub nevében köszöntötte a győzteseket. A Magyar Senior Golfozók Társasága a 25 éves jubileum alkalmából minden díjazottat megajándékozott egy-egy üveg borral, melynek különleges címkéje emlékeztetett az ünnepélyes eseményre. Ezek mellé a magyar bajnoki helyezettek a Jakobi Koncert-től komolyzenei hangversenyjegyeket kaptak. Szép látványt nyújtott az egyes kategóriák első helyezettjei részére átadott örökös vándordíjas serlegek, amelyek talpazatán megtalálhatók voltak az eddigi bajnokok nevei.

Gratulálunk a győzteseknek!

Magyar Bruttó SF I-II-III.: Kovács Titusz, Dibusz László, Hasenöhrl Sándor

Nemzetközi Bruttó A I-II-III.:  Mitro Vladimir , Wittmann Horst , Kovács Titusz

Magyar Bruttó SN I-II-III.: Szűcs Gabriella, Oltványi Katalin, Bankó Éva

Nemzetközi Bruttó L I-II-III.: Szűcs Gabriella, Oltványi Katalin, Bankó Éva

Magyar Bruttó SZ I-II-III.: Dr. Vitályos Iván, Lakatos Vilmos, Kovács István Tas

Nemzetközi Bruttó B I-II-III.: Freisleben Karl, Holos Anton, Dr. Vitályos Iván


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés