Bálint csúcsformában

 Az április 22-én útjára induló Junior Golf Tour III. fordulóját rendezték meg hétfőn. A budapesti Highland és a balatongyöröki Golf Club Imperial után a büki Birdland Golf & Country Clubba látogatott a tour mezőnye. A verseny nívóját mutatta, hogy válogatott, és feltörekvő, lelkes junior játékosok is részt vettek rajta.

Az április 22-én útjára induló Junior Golf Tour III. fordulóját rendezték meg hétfőn. A budapesti Highland és a balatongyöröki Golf Club Imperial után a büki Birdland Golf & Country Clubba látogatott a tour mezőnye. A verseny nívóját mutatta, hogy válogatott, és feltörekvő, lelkes junior játékosok is részt vettek rajta.

Volt azonban valaki a mezőnyben, aki más dimenzióban játszott, számára eddig ismeretlen, új szintre léphetett és az U12-es kategóriát megnyerve, élete legjobb eredményét érte el ezen a júniusi hétfői napon. A zsenge korban lévő, junior válogatott játékos, Závaczki Bálint, ismételten megcsillogtatta isten adta tehetségét és bizonyította, egyik legnagyobb reménysége a magyar golfnak.

A pálya második kilencén, a 10-es elütőről kezdte, a kategóriája számára előírt 4237 méteres pályát.

Már a játék első 9-én elért 3 birdie jelezte, golfozónk jó formában van, -2-vel zárt. Egyetlen rossz döntését a 11-es szakaszon hozta: 2 méterrel túlütve a green-t került a ferde rough-ba, ahonnan chip után két putt-ra volt szüksége a szakasz befejezéséhez. Bogey lett a vége.

A csoda csak ezután következett. A verseny második kilencéről, Bálint édesapja és mentora, Závaczki Zsolt számolt be:

„Az egyes szakaszon ütött, tökéletes 220 méteres drive után, egy rontott chip-et követően, par-ra hozta a szakaszt. A kettes par hármas szakaszon, a jó ütőválasztáshoz az oldalszelet figyelembe véve, a pontosan meghatározott irányra ütött labda, alig egy méterre állt meg a lyuktól. “Easy birdie”. Majd három remek par után következett az, ami szinte mesébe illő. A hatos szakaszon a mai zseniális drive-ok egyike annyira kiemelkedően sikerült, hogy ezen a par ötösön kettőből került a greenre. Nem is akárhogyan, hiszen ez a felütés csupán egy méterre került a lyuktól. Ezzel egy nagyon komoly eagle lehetőség adódott Bálint előtt, amit biztos kézzel használt ki. Innentől Bálint szárnyalt a pályán és az ezután szerzett két birdie-vel -7-re módosította eredményét. A befejező szakaszon csak az volt a célja, hogy ezt a csodás score-t megtartsa, ami sikerült is, mivel az eddigi drive-oknál is csodálatosabb ütéssel, került a green elé, ahonnan a par-t hozni rutin munka volt.”

Gratulálunk a győzteseknek!

További eredmények Junior Tour B:

Bruttó U12 fiúk I-II-III.: Závaczki Bálint, Kötél Bence, Horváth Erik

Bruttó U10 fiúk I-II-III.: Bertényi Bence, Horváth Ákos, Somogyi Bence

Bruttó U10 lányok I-II-III.: Koharek Anna, Lengyel Letícia Anna, Rózsa Liza

A Junior Tour A kategóriáját Horváth Marcell nyerte, -1-es kört teljesítve. Igazán figyelemre méltó teljesítmény volt ez Marcitól, aki 5 birdie-t is ütött. Őt követte, a hétvégén Csányi Olivérrel párban, a Tata Trophy-t megnyerő Rózsa Dávid, és a dobogó legalsó fokára Holló Zsombor állhatott fel. 

Junior Tour A

Bruttó U14 fiúk I-II-III.: Holló Zsombor Péter, Rózsa Dániel, Valics Máté

Bruttó U18 fiúk I-II-III: Horváth Marcell, Rózsa Dávid, Csányi Olivér

Bruttó U18 lányok I-II-III.: Csíkos Lilla, Szemerey Lili, Vu Fanny

Bruttó U18 fiúk: (III.) Csányi Olivér, (I.) Horváth Marcell, (II.) Rózsa Dávid, Böndicz Gergő (szövetségi kapitány) 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés