XXV. Nemzetközi és Magyar Senior Golfbajnokság

 Jubileumi esemény színhelye lesz az Old Lake Golf Club tatai pályája, június 17-19. között rendezik az újkori magyar golf 25. Nemzetközi és Magyar Senior Bajnokságát.

Jubileumi esemény színhelye lesz az Old Lake Golf Club tatai pályája, június 17-19. között rendezik az újkori magyar golf 25. Nemzetközi és Magyar Senior Bajnokságát.

A Magyar Golf Szövetség és a Magyar Senior Golfozók Társasága közös rendezésében sorra kerülő vetélkedőre nyolc nemzet hatvannyolc versenyzője adta le a jelentkezését. A nevezők többsége a férfi kategóriában indul, de képviseltetik magukat a hölgyek és a 70 éven felüli super seniorok is. A magyar játékosokon kívül neveztek versenyzők a környező országokból, de érkeznek Németországból, Angliából, az USA-ból és Ausztráliából is. A verseny rangját és erősségét mutatja, hogy a résztvevők között több szingli hendikepes játékos található.

A jelentkezettek között megtaláljuk a tavalyi Magyar és Nemzetközi bajnokság szinte valamennyi dobogós helyezettjét, férfi, női és super senior kategóriákban. Hiányozni fog viszont Vainio Győri-Molnár Mária, a 2013 évi és  egyben ötszörös magyar bajnoknő és a nemzetközi bajnokság mindhárom kategóriájának tavalyi bajnoka, úgymint Schneider Klaus, Woodham Barbara és Prauzek Stanislav. Ezekben a kategóriákban biztos, hogy új bajnokok avatására kerül sor. A magyar bajnokság címvédői, Tar László a férfiaknál és Lakatos Vilmos a super senioroknál sem lehet nyugodt, sokan szeretnének a harmadik napon a dobogó legfelső fokára állni. Előzetes felmérés szerint nagy verseny várható, a dobogó többi helyére is sok komoly versenyző aspirál.

A 25 éves jubileum alkalmából emlékezzünk meg azokról a lelkes és megszállott golfozókról akik 39 évi hallgatás után 1990. június 16 és 17.-én Kisorosziban, a saját kezük több évi munkájával kialakított Budapest Golf Parkban rajthoz álltak az újjászületett hazai golfsport első hivatalos senior bajnokságán. Dr. Gergely Ferenc, Halmos Antal, Madarász László, Mérey Lóránd, Dr. Mikecz Tamás, Minder Rezső, Szlávy Tibor, Tóth István.

Mérey Lóránd bajnoki címe mellé még a „jogfolytonosságot” is képviselte a hazai bajnokságok sorában, mert egyedüli volt aki a Magyar Golf Club régi tagjai közül részt vett a az 1951 évi utolsó bajnokságon.

A versenyt megelőzően június 16-án hétfőn lesz a hivatalos gyakorlónap, míg a további három versenynapon egyaránt reggel 8 órakor állnak rajthoz a játékosok. A második versenynap estéjén tartják a résztvevők hagyományos baráti találkozóját a klub Esterházy Pajtájában. Az eredményhirdetésre 19.-én csütörtökön délután 17 órakor kerül sor.

A tizenhat évvel ezelőtt Tata-Remeteségben megnyílt pálya – amely az elmúlt években már több nagy nemzetközi versenyen is bizonyított – most is kitűnő állapotban várja a magyar és külföldi szenior golfozók sokszínű mezőnyét.

Magyar Senior Golfozók Társasága   Magyar Golf Szövetség


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés