McIlroy tartja formáját

 A múlt heti BMW PGA Championshipen aratott győzelme után Rory McIlroy tartja formáját és a PGA Tour aktuális viadalán, a Memorial-tornán is kiválóan kezdett. Az észak-ír 63 ütéses kört teljesített, ezzel három ütés előnyre tett szert az üldözőkkel szemben.

A múlt heti BMW PGA Championshipen aratott győzelme után Rory McIlroy tartja formáját és a PGA Tour aktuális viadalán, a Memorial-tornán is kiválóan kezdett. Az észak-ír 63 ütéses kört teljesített, ezzel három ütés előnyre tett szert az üldözőkkel szemben.

McIlroy a tavalyi kezdéséhez képest alaposán kivágta a rezet, ugyanis egy évvel ezelőtt 78-as kört teljesített, tehát hat ütéssel par felett játszott az első napon. Csütörtökön viszont 9 ütéssel alatta nyitott, hét birdie, két eagle és egy dupla bogey került fel a kártyájára. McIlroy mindössze két ütéssel maradt el a pályacsúcstól, amely mindenképpen elképesztő teljesítmény, főleg ha azt nézzük, hogy pár nappal ezelőtt még Európában játszott, tehát egy igen hosszú út áll mögötte, plusz az átállás ugye. Az észak-ír már kedden nekiállt a felkészülésnek, a pályán és a rangen is rengeteget gyakorolt saját bevallása szerint, a „meccsnapon” mutatott játéka pedig mindezt alá is támasztja.

http://espn.go.com/golf/story/_/id/11003085/rory-mcilroy-shoots-9-memorial-3-shot-lead

Azért nem csak csupa boldogság volt a nap McIlroy számára, a közösségi oldalra kitett képe alapján úgy tűnik, hogy a térdét egy picit megviseli az erőltetett menet, a kör zárásaként jókora jeges borogatás került a fájós testrészre. Minderről a világranglista jelenlegi 6. helyezettje úgy nyilatkozott, hogy a spike-os cipő használata miatt olykor kifordul egy kicsit a térde, nagyobb nyomás helyeződik a szalagokra, de nincs semmi komoly probléma.

McIlroy mögött Paul Casey, Chris Kirk és Bubba Watson állnak a második helyen, mindegyikük -6-os eredményt produkált. A világelső Adam Scott 69-es körrel nyitott és a T-11. pozícióból várhatja a folytatást Jordan Spieth-tel egyetemben, míg a mezőny első fele (44 játékos) mínuszos eredménnyel zárta a csütörtöki kört. Phil Mickelson, akinek idén még nincs top 10-es helyezése even parral zárt és a középmezőnyben foglal helyet egyelőre, ahogy Jason Day is. Jim Furyk és Justin Rose már +1-et játszott, Dustin Johnson szintén, Rickie Fowler viszont +3-at, ami meglepő, hiszen az amerikai mostanság jobb formában volt.

Az éllovas McIlroy pályafutása során eddig nyolc alkalommal várhatta az élről bármely tornán a második kört, legutóbb az idei Honda Classic viadalon. Az egykori világelső hetedik tornagyőzelmét szerezheti meg az ohiói tornán, legutóbb a PGA Touron 2012-ben nyert, igaz akkor egymás után két versenyen sem talált legyőzőre.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés