Készül a zalacsányi remekmű

 A magyar golftársadalom nagy érdeklődéssel várja az új 18 szakaszos zalacsányi pálya átadását, amelyről eddig vajmi kevés információ került hozzánk. Több pálya szülőatyjával, hazánk egyik legismertebb greenkeeper-ével beszélgettünk.

A magyar golftársadalom nagy érdeklődéssel várja az új 18 szakaszos zalacsányi pálya átadását, amelyről eddig vajmi kevés információ került hozzánk. Több pálya szülőatyjával, hazánk egyik legismertebb greenkeeper-ével beszélgettünk.

A pálya története egészen 2006-ig nyúlik vissza, amikor is egy ír gárda kezdte el az építését, majd 2007 és 2012 között, különböző finanszírozási gondok miatt, a munkálatok fokozatosan leálltak. 2013-ban azonban a Major-Garry páros kapott megbízást az új tulajdonostól a befejezésre. Az ő személyük garancia a minőségi munkára. Sikertörténetük 17 éve kezdődött el Máriavölgyben. Mára egy állandó, 15 fős csapat állt össze, akik egytől egyig kiváló szakemberek, területük specialistái. Több pályán dolgoztak már itthon, az imént említett Máriavölgyben és Balatonudvariban is. Apropó Balatonudvari. A Major-Garry csapat mindig is a minőséget tartották szemük előtt. Balatonudvari a szívük egyik csücske, és sajnálják, hogy ebben az évben már nem ők végzik a pálya karbantartását, de vannak kompromisszumok, amik az életben nem köttetnek meg.

Az új alkotások sorát Zalacsányban folytatják. Major György nagy kihívásnak nevezte a zalacsányi projektet, de rögtön hozzátette, élvezi ezeket az erőpróbákat. A feladat mindig egyedi: minden földterületben meg kell látni a különböző lehetőségeket, át kell érezni az adott hely hangulatát, és ahhoz illőt alkotni.

A feladat nem volt egyszerű. Egy félbehagyott munkát kellett folytatniuk, megtölteniük ”élettel”. Greenkeeperünk, munka közben, a 13-as elütőnél számolt be a jelenlegi helyzetről.

„Most teljes erőbedobással dolgozunk a pályán, hétfőtől egészen szombatig. A határidő mellett a minőséget is szem előtt kell tartanunk, ezért különös figyelmet szenteltünk minden apró részletnek. Úgy érzem, mindent megteszünk. Izgatottak vagyunk, és alig várjuk, hogy elkészüljön, és teljes pompájában láthassuk a pályát.”- számolt be elégedetten Major György.

Elmondta, hogy eddig tartják az ütemtervet és minden úgy halad, ahogy azt várták. Több szakaszt és a range-t is bevetették már, reményeik szerint, júniusra elkészül az első 9 szakasz.

A zalacsányi pálya mellett több projekt előkészítésében is részt vettek. Rákérdeztünk a kecskeméti pálya történetére, de jelenleg a zalacsányi pálya élvez prioritást, túl sok kompromisszumot kellett volna kötniük. Bízik benne, a magyarországi pályák száma továbbra is növekedni fog a következő években. – fejezte be beszámolóját Major György.

 

Egyben biztosak lehetünk, művészeink: Major György és Garry Ashfield ezúttal is remekelni fognak, a magyar golfozók legnagyobb örömére.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés