Pintér a túlélés útján

 Pintér Béla túlesett életmentő szívbillentyű műtétjén. Előtte 9-szer állt le a szíve, mely ez alkalommal közel egy órán át volt a műtőasztalon, miközben 16 orvos 4 órán keresztül küzdött a sportoló életének megmentésén.

Pintér Béla túlesett életmentő szívbillentyű műtétjén. Előtte 9-szer állt le a szíve, mely ez alkalommal közel egy órán át volt a műtőasztalon, miközben 16 orvos 4 órán keresztül küzdött a sportoló életének megmentésén.

Tizenhét nappal később viszont, mindenki őszinte örömére, Béla megjelent a Kisoroszi Golfklubban, ahol jókedvűen, s energikusan caddie-zett golfos barátja mellett. Aznap igazán ő volt a sztár, hisz szívesen mesélte el az elmúlt 30 nap történetét, mindezt a tőle jól megszokott szarkasztikus, ám kissé mégis negédes humorával átitatva.

Béla elmondta, édesapja ugyanebben a betegségben szenvedett, ám ő sajnálatos módon, 55 évesen belehalt egy hirtelen szívleállásba. Istennek hála, azóta az orvostudomány olyan óriási fejlődésen ment keresztül, hogy Béla ehhez képest, szinte könnyedén vette az akadályokat, s a rengeteg támogatásnak és segítségnek köszönhetően felépült.

Béla egyszerűen képtelen hálát adni mindazoknak, akik segítették felépülését, ott voltak a golfos véradók, a barátai, a játékostársai, és persze a családja. „Nélkülük nem ment volna!” Ez a mentális erő, a rengeteg támogatás, aggodalom és szeretet volt az, ami segített Pintérnek abban, hogy visszatérjen az életbe és a golfba, s leküzdje a halállal fenyegető veszélyt.

Ez a betegség örökletes, de a hajdani hosszú éjszakák, a sok dohányzás és kávé sem segített a dolgon. Azonban fiatalkori tornász múltjának köszönhetően Pintér Béla olyan akaraterővel, kitartással és pozitív hozzáállással rendelkezik, mellyel eltiporta az elé vetülő akadályokat, és megállíthatatlanul haladt előre a túlélés útján. Nem is csoda, hogy ő volt az, aki megdöntötte a kórházi csúcsot, a kijelölt távok megtételére kitűzött versenyek során.

Pintér Béla idén már senior korba lép, úgyhogy kezdhet is ismerkedni az úgynevezett „kék elütők” nyújtotta lehetőségekkel…

Jó volt őt látni, mielőbbi felépülést kívánunk!

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés