Egy fiú, aki Rióba készül

 A 24 éves golfozó, akinek édesapja a korábbi válogatott futballista, - ma már profi játékos és golfedző - Hahn Árpád, a 2016-os Riói Olimpiára készül. Ennek szellemében edzett az idei szezonra. Jelenleg a Challenge Tour Barcelonai állomásán versenyez, a Catalunya Lumine Golf & Beach Clubban.

A 24 éves golfozó, akinek édesapja a korábbi válogatott futballista, - ma már profi játékos és golfedző - Hahn Árpád, a 2016-os Riói Olimpiára készül. Ennek szellemében edzett az idei szezonra. Jelenleg a Challenge Tour Barcelonai állomásán versenyez, a Catalunya Lumine Golf & Beach Clubban.

Hahn Roland keményen készült az idei év kihívásaira. 10 hetes amerikai edzőtáborozáson van túl, főleg Orlandóban, a Champions Gate pályáján gyakorolt. Kintléte alatt Nyilas Petinél lakott, akinek köszöni a vendéglátást és a sok-sok segítséget… Bevált recepten ne változtass! – ez lehetett a mottója golfozónknak, nem bízott semmit a véletlenre. Tiger Woods, általa kissé leegyszerűsített edzéstervét követve készült az idényre. Napi rutin: reggelente futással kezdett, majd a medencébe csobbant, végül a jakuzziban lazította izmait. A reggeli edzést egy kis tápanyagbevitel követte, majd a rangen való gyakorlás váltotta fel. Ezután a nap hátralévő részében, pályajáték 9, illetve 18 szakaszon. Az edzések, a rövid játékra, a putt-ra, a chip-re koncentrálódtak.

A táborba egyedül ment ki (rövid ideig édesapja is segítette), és kint tartózkodása alatt, több magyar ismerősével, barátjával találkozott és golfozott együtt. Volt szerencséje játszani Briglovics Gáborral és lányával, Borókával, illetve Szeberényi Mátéval is. Az edzések során elsősorban a mozgásán szeretett volna javítani, úgy gondolja, ez sikerült is.

Kalandozás Cipruson

Amerikai túrája után Ciprus felé vette az irányt, ahol, március utolsó hetét Dibusz Lászlóval, Paphos-on töltötték. A város, Ciprus délnyugati partvonalán fekszik: nyugatról és délről a Földközi-tenger, északról és keletről pedig a Tróodosz-hegység határolja. Lenyűgöző, minden igényt kielégítő pályákon játszhattak, ahol a játék mellett a következő évi Komplex Product és Geotech golf kupát is előkészítették. Dibusszal együtt megismerhették a paphos-i golfot. Több neves pályán játszhattak köztük az Elea Golf Clubban, a Secret Valley pályáján és a méltán híres Aphrodite Hills-ben, amelyről Roland azt mondta: teljesen lenyűgözte. Profi golfozónk Cipruson is bizonyította, hogy jó formában van. Szenzációs 330 méteres drive-jai, stabil teljesítménye is híven tükrözi, felkészült az idei szezonra.

Riói Olimpia

Jó formájára szüksége is lesz, hiszen a napokban a Challenge Tour Barcelonai állomásán versenyez, a Catalunya Lumine Golf & Beach Clubban, mivel hosszas egyeztetések után 3 éves szerződést írt alá, egy olyan társasággal, amely szoros együttműködési kapcsolatban van az European Tourral. A szerződés 21 Challenge Touron való indulást tesz lehetővé golfozónk számára! A versenysorozat egy újabb lépcső az álmához vezető úton, hogy egyszer bekerülhessen az elitsorozatba, az European PGA Tour mezőnyébe, illetve megvalósítsa élete álmát, és részt vehessen a 2016-os olimpián. Mi nem is kívánhatnánk mást, mint hogy az álma teljesüljön!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés