Történelmi siker!

 Az utolsó napra mindkét válogatottunknak egy-egy ellenfele maradt. A lányokra a szerbek, míg a fiúkra az orosz válogatott várt. Igazi ünnepnek néztünk elébe, hiszen az eredménytől függetlenül már tudtuk, hogy a lányok a dobogón végeznek. A kérdés csak az volt, hogy hányadik fokán.

Az utolsó napra mindkét válogatottunknak egy-egy ellenfele maradt. A lányokra a szerbek, míg a fiúkra az orosz válogatott várt. Igazi ünnepnek néztünk elébe, hiszen az eredménytől függetlenül már tudtuk, hogy a lányok a dobogón végeznek. A kérdés csak az volt, hogy hányadik fokán.

Hoztuk a kötelezőt

 

A lányok könnyedén, Rózsa Csilla vezetésével hozták a pontokat. Három erős versenyzőnk mellett, Paál Julianna is győzött, aki ma felszabadultan és ellentmondást nem tűrően nyerte meg egyéni mérkőzését. Eközben Czerneczki Laura és Tóth Maya párosa szoros küzdelemben döntetlent ért el utolsó játszmájukban. A magyar csapat ennek értelmében 4,5/0,5 arányban győzött a szerbek ellen. A lányok hozták a kötelezőt és nem maradt más hátra, mint hogy várjanak. A cseh-szlovák párharc végkimenetele döntötte el, hogy csapatunk a dobogó hányadik fokára állhat majd fel.

A csehek 4/1-re legyőzték a szlovákokat, ez pedig azt jelentette, hogy a magyar lányok holtversenyben az első helyen végzetek a favorit cseh csapattal. A torna kiírása alapján, ilyenkor a győztes mérkőzések száma dönt, ez pedig a cseheknek kedvezett. Így a magyar lány csapat, szoros küzdelemben, második helyen végzett a Máriavölgyben rendezett Európai Olimpiai Reménységek golfversenyén.

Itt vannak a trónkövetelők

Vadkerti Adél, mint Rózsa Csilla is, minden egyéni mérkőzését megnyerte, veretlenül hagyhatta el pályát. Adél nagyszerűen teljesítette a feladatot, mind a négy napon szimpatikus, higgadt játékot mutatott be. Szlovéniai ellen bizonyította, felnőtt Rózsa Csilla mellé, amikor mentális felkészültségéről kellett tanúbizonyságot tennie, hogy győzzön. Ha ilyen egyenletesen és megbízhatóan teszi a dolgát, akár az olimpiát is megcélozhatja. Ő és Briglovics Boróka több támogatást kaphatna a jövőben.  Boróka is kiválóan küzdött, bizonyította, komolyan kell számolni vele a következőkben is. Három kiemelkedő játékosunk (Csicsi, Adél, Boróka) nagyszerű formája rendkívüli izgalmakkal és parázs csatákkal színesítheti a 2014-es golfszezont.

Paál Julianna, Czerneczki Laura és Tóth Maya számára tapasztalatot, és motivációt adott ez a verseny, hogy milyen is egy élvonalbeli csapat tagjának lenni, s ezáltal részese lenni a sikernek.

Igazán jó csapatunk van, melyben egyesül a tapasztalat és a fiatalos lendület.

Fiaink dicsérete

A fiúk magabiztos játékkal hozták a mérkőzést az oroszok ellen, így a magyar junior fiú válogatott ötödik lett. Mindenképp kiemelkedik a magyar csapatból  Csányi Olivér és Rózsa Dávid,  akik a náluk sokkal jobb hendikeppel rendelkező játékosokkal is tartották a lépést. A szerencse sajnos nem igazán volt mellettük, de bebizonyították, hogy lehet rájuk építeni. Mindkét játékosra oda kell figyelni, s biztosak vagyunk benne, a jövőben sok örömet fognak okozni a hazai golfkedvelőknek.

Holló Zsombor, Greff Bálint, Závaczki Bálint és Rózsa Dániel a „fiatalok” a válogatottban. Mind a négyen bizonyították, hogy helyük van itt, csak több tapasztalatra és önbizalomra van szükségük. Ha az utóbb említett két játékosunk egyéniben több lehetőséget kap, talán jobban bizonyított volna.

Díjátadó

Színvonalas, minden igényt kielégítő, a maga nemében páratlan rendezvényen vagyunk túl, ahol kitűnő állapotú pálya, és gyors greenek vártak a golfozókra. Hét ország 84 versenyzőjének részvételével lezajlott az Európai Olimpiai Reménységek Versenye a Pannonia Golf Clubban, ahol Közép – Európa legjobb juniorjai léptek színre április 17-20 között.

A legjobb lány golfozó címet, Rózsa Csilla kapta, a fiúk közül a szlovén Zan Luka Stirn bizonyult a mezőny legjobbjának.

„Mindkét junior válogatottunk kiválóan szerepelt, elértük a kitűzött célunkat, elégedett vagyok, hiszen a lányok és a fiúk is jelentősen javítottak a tavaly elért eredményükön. 2013-ban az öt nemzet küzdelmében a lányok a negyedik, a fiúk az ötödik helyet szerezték meg, most pedig a lányoknak sikerült a dobogó második fokára felállni, úgy, hogy nyertek a csehek ellen, ami nagy siker. Az olimpiai felkészülést segítő állami támogatás eredménye jól látható, hiszen a juniorok az elmúlt időszakban a nemzetközi versenyeken rutint szereztek, edzőtáborozásokon vettek részt és ennek köszönhetően ugrásszerűen javultak az eredményük is. " - értékelt Sugár András, a Magyar Golf Szövetség elnöke.

„Ma, az olimpiai reménységek tornáján figyelemre méltó eredmény született, amely azt bizonyítja, hogy a szövetség olimpiai stratégiájával a magyar golf hátránya fokozatosan ledolgozható és így bizakodással tekinthetünk az olimpiai kvalifikációra, különösen Rózsa Csilla személyében.”- fűzte hozzá az elnök úr.

A legtehetségesebb, 17 éven aluli fiú és lány golfozók, európai olimpiai felkészülési tornájának ötlete az osztrák, a cseh, a szlovák és a magyar golfnemzetek körében született meg. Az alapító szövetségek célja az volt, hogy 2014-tő,l a szomszédos nemzetek részvételével, hat állomásos versenysorozattá bővüljön az Európai Olimpiai Reménységek Versenye, így biztosítva a jövő olimpikonjainak a közös edzőtáborozás és a versenyzés lehetőségét. A torna folytatódik! 2015-ben a Szlovák Golf Szövetség látja vendégül az olimpiai golfreménységeket.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés