A Masters menőknek ismét jól megy

Az amerikai Matt Kuchar áll az élen egy nap után a PGA Tour aktuális tornáján az RBC Heritage névre keresztelt viadalon. Kuchar kirobbanó formában van, a Mastersen az 5. lett, de az azt megelőző két tornán is az első ötben zárt.

Az amerikai Matt Kuchar áll az élen egy nap után a PGA Tour aktuális tornáján az RBC Heritage névre keresztelt viadalon. Kuchar kirobbanó formában van, a Mastersen az 5. lett, de az azt megelőző két tornán is az első ötben zárt.

Matt Kuchar 11. alkalommal vágott neki a Heritage tornának, azzal a reménnyel, hogy ezúttal nem fogja egy újabb ausztrál játékos megakadályozni abban, hogy begyűjtse pályafutása hetedik tornagyőzelmét. Kuchar 66 ütésből teljesítette a csütörtöki napot, bogey mentes köre során öt lyukat teljesített birdie-vel. A legjobb eredménye a viadalon egy 7. hely, ha hasonló formát mutat a későbbiekben, akkor ezt könnyedén túlszárnyalhatja.

Matt Kuchar a mezőny legmagasabban rangsorolt játékosa, aki karrierje során még soha sem játszott ennyire alacsony score-t a Harbour Town Golf Links pályán. Az amerikai közönségkedvenc számára ez a 10. alkalom, hogy egy tornán az élről várhatja a második kört, ám ezúttal együttállásban élheti át ezt az érzést, ugyanis Scott Langley és William McGirt szintén 66 ütésből zárta a csütörtöki kört. Langley elképesztő formát mutatott az első 9-en, összesen hat birdie-t ütött és csupán egy bogey került fel a kártyájára. A lendület megtört a pálya hátsó részén, ott már csak egy birdie-t szerzett, valamint egy szakaszt bogey-val zárt. McGirt számára is az első 9 jelentette a könnyebb feladatot, bogey mentesen zárt a pálya első felén, viszont a hátsó 9-en neki sem termett túl sok babér, egy szakaszon ütött birdie-t és volt egy bogey-ja is.

A két éllovas mögött hosszú tömött sorokban következnek a többiek, akik közül Harris English két ütés hátránnyal áll a 4. helyen, majd következik összesen 15 játékos akik mind három ütés lemaradást jegyeznek Kucharékkal szemben, többek között a Mastersen 2. helyen záró Jordan Spieth is köztük van. Ami a címvédőt illeti, Graeme McDowall 71-es körrel nyitott, ami jó előjelnek tűnhet számára, hiszen tavaly amikor végül megnyerte a rangos versenyt, szintén „even par-ra” hozta a pályát csütörtökön.

A PGA Tour 2013-2014-es idénye során eddig 21 stroke play tornát rendeztek, ezek közül 10 viadalon fordult elő, hogy az a játékos nyerte a viadalt, aki az első nap után az élen állt. A Heritage tornán utoljára 2005-ben volt arra példa, hogy valaki aki az első kört vezette, később megkapta a győztesnek járó kockás zakót.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés