A fiúk későn ébredtek

 A csütörtöki borongós, hűvös idő után, tegnap gyönyörű napsütésre ébredhettek a játékosok, talán a legnehezebb nap várt rájuk. Lány illetve fiú csapatunk is a mezőny egyik legerősebbjével, a szlovákokkal nézett farkasszemet.

A csütörtöki borongós, hűvös idő után, tegnap gyönyörű napsütésre ébredhettek a játékosok, talán a legnehezebb nap várt rájuk. Lány illetve fiú csapatunk is a mezőny egyik legerősebbjével, a szlovákokkal nézett farkasszemet.

Ki-ki meccs a szlovákokkal

A tegnapelőtti bravúros győzelem után, megcsillant a reménysugár, hogy dobogósok lehetünk. Tegnap a lányok újabb megmérettetésre készültek az erős játékerőt képviselő szlovákok ellen. A várakozásoknak megfelelően nagy izgalmakat hozott a csata a két válogatott között. A felek folyamatosan fej-fej mellett haladtak a játék során. Többször is úgy tűnt, el tud lépni a szlovák csapat, de a mieinknek mindig volt válaszuk. A 14. szakasz után az eredményjelző még döntetlent mutatott. Végül szoros küzdelemben bár, de sajnos alul maradt a magyar csapat.

Szlovákok elég kemények voltak ma, sőt nem is jól jött ki a sorsolás: gyengébbek kapták a keményebbeket, a keményebbek az gyengébbeket. De nincs mit szégyellnünk, válogatottunk emelt fővel hagyhatta el a máriavölgyi pályát. Ez a match play játékforma nem egyszerű. Ez egy olyan mentális játék, ahol fejben dől el minden. Azon múlik, hogy az egy-egy elleni küzdelemben mennyire tudod fejben szétszedni a másikat és te mennyire tudsz egyben maradni. A lány csapat mind akaraterőben, mind küzdeni akarásban felülmúlták várakozásainkat és hiszünk benne, ez a csapat az utolsó két napra is megtartja lendületét.

A vereség ellenére még látótávolságban a dobogó. Mindenképpen nagy fegyvertény lenne, ha a lányok felállhatnának a pódiumra.

Csicsinek jól ment a játék a pénteki napon is: kiegyensúlyozottan, világszínvonalon játszott. Rózsa Csilla mellett Vadkerti Adél is minden eddig meccsét megnyerte a torna során. Briglovics Boróka azonban elvesztette veretlenségét, elmondása szerint túlizgulta a viadalt és mire túllendült a kezdeti izgalmakon már akkora volt a hátrány, hogy nem sikerült ledolgoznia.

Elmaradt a bravúr

A fiúk délelőtt pihentek, relaxáltak, és délután léptek újra pályára, ők is a szlovákok ellen.  Sokan közvetlen szomszédainkat tartják a torna egyik esélyesének. Sajnos ez egyelőre beigazolódni látszik. A fiúk küzdöttek, hajtottak, de végül elmaradt bravúr, 4:1 arányú vereséget szenvedtek. A csapatból egyedüliként Holló Zsombornak sikerült legyőznie ellenfelét, akit szoros csatában vert meg. Általánosságban azonban elmondható, hogy beragadtunk. A játszma első 9-én már akkora hátrányt szedtünk össze, hogy utána már csak „futottunk” az eredmény után. A vereség az vereség, de nem kell, hogy ez a magyar csapat kedvét szegje, hiszen ismét nagy küzdőszellemről tettek tanúbizonyságot.

Már egy éve, hogy Böndicz Gergő új koncepció szerint vezeti a csapatot. Ennek a munkának a gyümölcse érett be és érik továbbra is, reményeink szerint, hosszú távon. Válogatottunk az eltelt időszakban nagyon sokat fejlődött, mind mentálisan mind fizikálisan, amelyet az Európai Olimpiai Reménységek Versenyén napról napra bizonyítanak is a máriavölgyi pályán. 

Szombaton a lányok Szlovénia, míg a fiúk előbb Csehország, majd Szlovénia ellen játszanak. 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés