Elegáns bemutatkozás

Hét ország 84 versenyzőjének részvételével tegnap megkezdődött az Európai Olimpiai Reménységek Versenye a Pannonia Golf Clubban, ahol Közép – Európa legjobb juniorjai léptek színre.

Hét ország 84 versenyzőjének részvételével tegnap megkezdődött az Európai Olimpiai Reménységek Versenye a Pannonia Golf Clubban, ahol Közép – Európa legjobb juniorjai léptek színre.

A versenyzők már nagyon várták. A hosszú téli szünet, a rangen való gyakorlás, az edzőtáborozások után végre elérkezett az idő a bizonyításra. Az időjárás nem fogadta kegyeibe a juniorokat, akik azonban eredményesen dacoltak az erős széllel, és jól teljesítettek az első napon. Két match play kör várt tegnap lány illetve fiú csapatunkra. Nézzük, hogyan alakultak a dolgok:

Barátság ide, barátság oda elvertük a lengyeleket!

A lányok, Rózsa Csilla vezérletével, remekül játszottak. Csicsi, a tőle megszokott, könnyed stílusával megszerezte a pontot. Briglovics Boróka (mentálisan sokat fejlődött) és Vadkerti Adél (mindig magabiztos és szimpatikus játékával) sem ismert megalkuvást, tele önbizalommal ugyancsak hozták a játékukat. Eközben Czerneczki Laura és Tóth Maya párosa is megmutatta tehetségét, nagy fölénnyel verték meg a Gorka Alicia- Dymnicka Martyna kettőst. Paál Julianna szoros küzdelemben bár, de sajnos alul maradt lengyel ellenfelével szemben.

Beragadt rajt

A fiúk nehezen vették fel a ritmust. Fiataljaink mindent megpróbáltak elkövetni a siker érdekében, de idő előtt be kellett fejezniük a játékot: lengyel ellenfeleik erősebbnek bizonyultak, és a szerencse sem állt fiaink mellé. Rózsa Dávid (elegánsan adott egy ütést) és párosunk Závaczki Bálint Rózsa Dániellel, a 17. lyukon maradt alul. Kivétel Csányi Olivér, aki ellentmondást nem tűrően, játszmát sem veszítve, a 11. szakaszon véget vetett a küzdelemnek.

Bravúr a csehek ellen!

 

Délutánra a szerb illetve a cseh csapat várt fiataljainkra. A fiúk, feledtetve a balul sikerült kezdést, magabiztos játékkal, totális győzelmet arattak Szerbia legjobbjai ellen. Két legfiatalabb játékosunk, Rózsa Dániel és Závaczki Bálint keze sem remegett meg, az utolsó előtti lyukon bebiztosították a győzelmet.

A Böndicz Gergő szövetségi kapitány által legveszélyesebbnek és egyben a legerősebb ellenfélnek tartott csehek vártak délután a lányokra. Szoros, késhegyre menő küzdelem zajlott a győzelemért, amit egy szenzációs játéknak és jó hajrának köszönhetően gyűjtött be a magyar csapat. Ezzel válogattunk nagy bravúrt hajtott végre, hiszen a végső győzelemre is esélyesnek tartott csehek ellen győztek.

Megkérdeztük Böndicz Gergőt, a válogatott szövetségi kapitányát, hogyan értékeli a mai napot:

„Várakozáson felül teljesítettek a gyerekek, akik, küzdésből, akaraterőből is mindenképpen dicséretet érdemelnek. A lányok szép játékkal múlták felül a lengyel csapatot, majd délután kemény presztízscsatában győzték le a cseheket, ami nagy fegyverténynek számít.

A fiúk is nagyszerűen teljesítettek, azonban nem volt szerencséjük a lengyelek ellen, kikaptak. De higgadtak és koncentráltak maradtak, s a tavalyi győzelem után, idén is magabiztos játékkal győzték le a szerbeket, 5:0 arányban.

Ma talán a legnehezebb nap következik - folytatta Gergő - mindkét csapatunk a jelentős erőt képviselő szlovákokkal találkozik.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés