Titánok a Parlamentben

Csütörtöktől vasárnapig Magyarországon rendezik meg az Európai Olimpiai Reménységek golfversenyét, amelynek ünnepélyes megnyitóját szerdán tartották meg a Parlament Vadásztermében.

Csütörtöktől vasárnapig Magyarországon rendezik meg az Európai Olimpiai Reménységek golfversenyét, amelynek ünnepélyes megnyitóját szerdán tartották meg a Parlament Vadásztermében.

Beszédet mondott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója, Sugár András a Magyar Golf Szövetség Elnöke illetve Dr. Szórád József, a Pannonia Golf & Country Club elnöke is.

Semjén Zsolt hangsúlyozta, a magyar kormány számára a sport kiemelten fontos.” Tartozunk a golfnak, a szocializmus időszakában ugyanis, burzsoá sportágnak tartották, ezért tűzzel - vassal üldözték” - mondta a megnyitón Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, hozzátéve, hogy szerinte különleges kötelezettséget jelent, hogy jóvátegyék azokat az évtizedeket, amikor Magyarországon - a többi keleti európai országhoz hasonlóan - nem lehetett golfozni.

Fábián László, beszédében kiemelte, Magyarországon az elmúlt huszonöt évben nagy lendületet vett a sportág, ráadásul a kormány támogatásának köszönhetően, plusz forrásokhoz is jutott, ez pedig lehetővé teheti, hogy a 2016-os riói olimpián magyar sportoló is legyen a 120 induló között.

A megnyitón részt vett a versenyen induló hét nemzet válogatottjának tagjai, akik csodálattal figyelték a Vadászterem lenyűgöző alkotásait. A magyar színeket a junior válogatott keret tagjai képviselték. A lányoknál a legjobb magyar játékos, Rózsa Csilla mellett, Briglovics Boróka, Vadkerti Adél, Paál Julianna, Czernecki Laura, Tóth Maya szerepel.  A fiúknál Csányi Olivér, Rózsa Dávid, Rózsa Dániel, Závaczki Bálint, Holló Zsombor és Greff Bálint indul.

A játékosok a hivatalos program előtt, bejárták az Ország Házát, így betekintést nyertek a magyar történelembe is és olyan élménnyel gazdagodtak, ami kevés játékos számára adatik meg.

 

A versenyek csütörtöktől vasárnapig 7.30 órától kezdődnek, a máriavölgyi Pannónia Golf Clubban.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés