Bubba Watson duplázott

 A 2012-es bajnok Bubba Watson győzelmével zárult a 2014-es Masters. Az amerikai játékos a negyedik nap során volt, hogy kétütéses hátrányban volt a fiatal Jordan Spieth-tel szemben, ám hideg fejjel és hibátlan játékkal ledolgozta hátrányát, majd előnybe került és végül magabiztosan nyerte a tornát. Watson hatodik augustai fellépése során második bajnoki címét szerezte meg.

A 2012-es bajnok Bubba Watson győzelmével zárult a 2014-es Masters. Az amerikai játékos a negyedik nap során volt, hogy kétütéses hátrányban volt a fiatal Jordan Spieth-tel szemben, ám hideg fejjel és hibátlan játékkal ledolgozta hátrányát, majd előnybe került és végül magabiztosan nyerte a tornát. Watson hatodik augustai fellépése során második bajnoki címét szerezte meg.

Jordan Spieth és Bubba Watson várták az élről a Masters utolsó napját, ám előnyük mindössze egy ütés volt az őket követőkkel szemben. Mindketten azzal a tudattal várhatták a viadal befejező napját, hogy Major-tornán legutóbb 2012-ben (Rory McIlroy) tudott az a játékos nyerni, aki 54 szakaszt követően az élen állt. Spieth ráadásul komoly nyomással a vállán vágott neki a vasárnapi 18 szakasznak, hiszen egy esetleges győzelemmel átírta volna a Masters történetét, hiszen ő lett volna a legfiatalabb bajnoka a viadalnak. A harmadik szakaszt követően a fiatal játékoson még inkább nőtt a nyomás, lévén birdie-jének és Watson bogey-jának köszönhetően két ütés volt az előnye. Spieth ráadásul a par3-as 4-es szakaszon chip-in-birdie-t produkált, csakúgy, mint a John Deere Classic viadal 18-as szakaszán, melyet megnyert. Watson azonban összekapta magát és annak ellenére, hogy nem voltak pontosak az elütései, az első 9 hátralévő szakaszain négy birdie-t jegyzett. Spieth játékán egyre inkább meglátszott a nyomás, a 6-oson és a 7-esen bogey-zott, igaz a 8-ast és a 9-est birdie-vel zárta.

Watson a pálya második felét két ütés előnnyel kezdhette,  és annyira magabiztosan játszott, hogy már ekkor lefutottnak tűnt a torna. Viszont a 10-esen bogey-t ütött a 2012-es bajnok, ráadásul időközben felzárkózott a svéd Jonas Blixt is. Watson a 13-ason újabb birdie-vel ellensúlyozta a 10-esen elkövetett hibáját, Spieth a 12-esen bogey-zott, Blixt pedig csupán egy birdie-t tudott ütni a hátsó 9-en. Watson a 16-oson beütött par puttja után csapott először az égbe, ekkor már tudta, hogy meglesz az újabb győzelem. A 18-asra érve Spieth még puttolhatott a birdie-ért és a második helyért, ám a gurítás kimaradt így lett belőle egy par, ami az együttállásos második helyet jelentette számára. Jordan Spieth így nem lett a torna legfiatalabb bajnoka, Tiger Woods fellélegezhetett, viszont Spieth bizonyította, hogy elképesztő jövő áll előtte, a rövid játéka pedig már most világklasszis magasságba emeli, ráadásul ő volt az egyetlen, aki négy nap alatt folyamatosan par alatt tartotta eredményét.

Ami pedig Bubba Watsont illeti, a 18-ason kevés hiányzott ahhoz, hogy stílusosan birdie-vel zárja a viadalt, ám végül egy par „pöci” maradt neki. Watson a győztes putt után összeölelkezett caddiejével, könnyeit pedig addig tudta tartogatni, amíg meg nem látta a greenen totyogó kisfiát, Calebet, ezt követően eltörött a mécses. Bubba Watson hatodik Masters részvételén második zöld zakóját gyűjtötte be, hasonló hatékonyságra előtte csupán Horton Smith (3/2), Jimmy Demaret (6/2) és Arnold Palmer (6/2) volt képes.

Ami a mezőny többi tagját illeti, kellemes meglepetés volt Miguel Angel Jimenez játéka, aki 50-en felül is a 4. helyet tudta megkaparintani, ami pályafutása legjobb eredménye a Mastersen. Szintén kiválóan játszott Rickie Fowler is, akin egyre inkább meglátszik Buch Harmon munkája. Fowler az 5. lett, ami messze a legjobb Masters eredménye, de Major viadalon is csupán egyszer, a 2011-es Openen zárt ennyire előkelő pozícióban. Lee Westwoodnak ezúttal sem sikerült, igaz aki azt várta, hogy idén az angol megszerzi első Major-sikerét, az inkább csak a szívére hallgatott. Westwood nincs formában, edzőt is váltott, súlyfelesleg is van rajta, 7. helye így kiugróan jónak számít. Üde színfoltja volt a versenynek a németek korábbi kétszeres Masters bajnoka, Bernhard Langer, aki 8. lett, többek között Rory McIlroy-jal együttállásban, aki persze nem volt elragadtatva saját teljesítményétől. McIlroy a torna végén Twitter oldalán azzal magyarázta a gyenge teljesítményt, hogy a par5-ösöket par-ra hozta, ez pedig Augustában kevés. A címvédő Adam Scottnak nem sikerült a bravúr, Nicklaus, Faldo és Woods után nem lett a negyedik aki sikeresen védi meg a címét, ezt leginkább annak köszönhető, hogy a harmadik napon 76-ot játszott.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés