Balatonudvari levegőt kapott

 Újabb híreket kaptunk a balatonudvari klubról, méghozzá első kézből. A klub elnöke Sarlós Tibor, a szerkesztőségünkbe látogatott.

Újabb híreket kaptunk a balatonudvari klubról, méghozzá első kézből. A klub elnöke Sarlós Tibor, a szerkesztőségünkbe látogatott.

,,Azt eddig is lehetett tudni, hogy a Zrt.-vel kapcsolatos csődeljárás miatt, a pálya üzemeltetése a klub kezébe került. - kezdi a beszámolót Sarlós Tibor - A működtetéssel kapcsolatban a klubtagok nagy segítségünkre voltak, hiszen szerették volna, hogy a Royal Balaton Golf Club, mint egyesület vegye át az üzemeltetést. Ennek érdekében született egy szerződés, amely a moratórium végéig, október 30-ig biztosítja, hogy a klub ugyanúgy működjön, ahogy eddig. Amióta eldőlt az üzemeltetés kérdése, azóta folyamatosan vissza is igazoljuk az ajánlatkéréseket. Most, hogy már megvan a szerződés, minden további nélkül szervezhetünk külső rendezvényeket is. Megszülethetett a döntés arról, hogy mindkét nagy versenyt: a Magyar Kupát és a Magyar Open-t is tudjuk vállalni egy sor saját rendezvény mellett. ’’ A továbbiakban a vendéglátásról is szó esett, de az étteremmel kapcsolatban még semmi biztosat nem tudott mondani az elnök úr. Lehetőségként említette, hogy a jövőben egy külső partner fogja ellátni a catering feladatokat, természetesen a klub kontrollja alatt.

Az örökös tagságról is megkérdeztük Sarlós Tibort, hiszen több helyen szűnt meg ez a kedvezmény, a klubok gazdasági problémái miatt. ,,Az örökös tagságok helyzete csak akkor kérdőjeleződne meg, ha a pályából libalegelő lenne. Ha valamilyen oknál fogva a következő idényben nem golfpályaként funkcionálna a terület, akkor jogos lenne a felvetés. Úgy gondolom - és remélem ez is fog történni, - hogy golfpálya marad az elkövetkező néhány generáció számára. Abban mindenki egyetért, hogy a pálya, ékszere a Balatonnak. Olyan adottságokkal rendelkezik, amely Magyarországon és talán Európában is egyedülálló, nem szabadna eltűnnie.’’

Biztató jel, hogy a szponzorok nem hátráltak ki a válságos helyzetben: „Áprilisban lesz egy nagy szlovák verseny, ami azért is érdekes, mert a Golf Channel prágai „leánya” rendezi. Több túrából álló rendezvény lesz, amely megfelelő publicitást is jelent majd. Később ugyanúgy megrendezzük a Herend kupát, a Balatoni Borok Golfversenyét, mint az elmúlt években és jön a Vontobel Bank is. A Royal sorozatot egyébként kicsit megvariáljuk, beleillesztjük a 2 ranglistaversenyünket - természetesen egyeztetve a többi klubbal is. Most leginkább a Magyar Kupára készülünk, hiszen tavaly az Open mellett ez a program is sok résztvevőt vonzott.” Az elnök arra is kitért, hogy rendkívül fontosnak tartják a klubtagok véleményét, ezért alakítottak egy 4 tagú bizottságot, amely folyamatosan segíti az üzemeltetéssel kapcsolatos ügyeket.  A meglévő szponzorok mellé szeretnének újakat, így a tagokat arra kérték, a saját ismertségi körükben is érdeklődjenek ennek érdekében.

Ugyanakkor nem csak a már meglévő golfozóikra koncentrálnak, szélesebb körben szeretnék vonzóvá tenni a pályát, ezért felülvizsgálják az árazási rendszert, és új kampányokat is indítanak: „Elkezdtünk egy akciót áprilisban, ami egyelőre 2 hétvégét jelent. Facebookon tettünk közzé egy 10 ezer Ft-os greenfree lehetőséget 18 szakaszra, ilyen eddig még nem volt. A későbbiekben is alakítunk árainkon, és klubtagsági rendszerünket is átszervezzük.  ’’

Sarlós Tibor az elkövetkezendő időszakról így vélekedett: „Sok minden meg fog változni, de az nem, hogy a megszokott minőség fogadja majd a játékosokat a továbbiakban is. A klubtagokat megkérdeztem, hogy mit gondolnak jövőbeni szerepvállalásomról a klub vezetésében és üzemeltetésében. Erre, a döntő többségtől, pozitív választ kaptam, így a továbbiakban is én fogom a klub ügyeit intézni. A bizalmat ezúton is szeretném megköszönni minden klubtagunknak.”

A Balatonudvari idei versenynaptárról, klubtagsági feltételeikről (kiegészülve az új lehetőségekkel) rövidesen beszámolunk. 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés