Haas vezet, címvédő a nyomában

 Bill Haas sorozatban a második tornáján is megszerezte az éllovas pozíciót 18 szakaszt követően, ám ezúttal nem egy hétköznapi tornán, hanem a Mastersen. Az amerikai játékos aki korábban még egyszer sem zárt ezen a viadalon az első tíz között, csütörtökön 68 ütésből zárta a napot, köszönhetően új caddie-jének.

Bill Haas sorozatban a második tornáján is megszerezte az éllovas pozíciót 18 szakaszt követően, ám ezúttal nem egy hétköznapi tornán, hanem a Mastersen. Az amerikai játékos aki korábban még egyszer sem zárt ezen a viadalon az első tíz között, csütörtökön 68 ütésből zárta a napot, köszönhetően új caddie-jének.

Tizenegy napja dolgozik együtt csupán Bill Haas és új segítője, Scott Gneiser, ám úgy tűnik, hogy a munkakapcsolat ilyen rövid idő alatt is gyümölcsözővé vált. Haas legutóbb a Shell Houston Openen is az élről várhatta a második napot, ám most ugyan ezt a Mastersen tudta véghez vinni, ami azért mégis csak nagyobb dolog. Az amerikai játékos eddig négyszer szerepelt Augustában, legjobb eredménye a tavalyi 20. hely. Ezúttal 68 ütésből ért körbe, hat birdie és két bogey került fel a kártyájára. Ez a csütörtöki 68-as kör Haas pályafutásának legjobb eredménye egy Major-tornán. Pályafutása során Haas eddig hatszor volt az élen 18 szakaszt követően, ám csupán egyszer tudott hasonló pozícióból tornát nyerni, még 2010-ben.

Haas mögött a címvédő Adam Scott áll a második helyen egy ütés hátránnyal. Scott azzal a reménnyel vágott neki a viadalnak, hogy a torna történetében mindössze a negyedik játékosként megvédi a címét. Az ausztrál tavaly 69-es körrel nyitott, ahogy most is így továbbra sem tört meg az a hegemónia, miszerint Scott még soha sem vezetett egyetlen kört követően sem a Mastersen. Scott versenytársat kapott a második helyen, méghozzá egy másik egykori győztes, Bubba Watson személyében. Watson szintén 69-el kezdett 2012-ben amikor végül megnyerte eddigi egyetlen Masters-címét, hogy melyiküknek hoz majd ez szerencsét, azt nem lehet megmondani.

Szintén 69-el nyitott a dél-afrikai Louis Oosthuizen, aki 2012-ben playoff során kapott ki Watsontól. A British Open 2010-es bajnoka két évvel ezelőtt 68-as kört jegyzett kezdésként.

A mezőnyben 24 olyan játékos van, akik korábban még nem játszottak a Mastersen, közülük Jonas Blixt áll a legjobban, ő 70-es körével az 5. helyen áll az első napot követően. Hat amatőr játékos is van a mezőnyben, közülük Matthew Fitzpatrik a legjobb eddig 76-al.

A korábbi bajnokok közül Phil Mickelsonnak meggyűlt a baja a pályával, 76-ot játszott a korábbi háromszoros bajnok is, az ötös szakaszon dupla-bogeyt ütött.

Rickie Fowler, Rory McIlroy és az egy ideig -4-es eredménnyel még vezető Miguel Angel Jimenez 71-ütéses körrel zárta az első napot, míg a sokak által a végső győzelemre is esélyesnek tartott Sergio Garcia honfitársával, a torna korábbi kétszeres bajnokával José Maria Olazaballal - aki ’99 óta az utolsó európai bajnok – egyetemben 74 ütésből ért körbe csütörtökön.

Az első nap után tehát szorosnak mondható a verseny, ám még azoknak sem kell izgulniuk, akik elrontották a csütörtöki körüket. Ugyanis a Masters korábbi 77 kiírása során csupán 15-ször fordult elő, hogy az a játékos nyert, aki vezetett az első kör után.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés