Apja fia!

Bill Haas és Charley Hoffman várhatják az élről a PGA Tour aktuális tornájának, a Shell Houston Opennek a második napját. Haas számára különösen érdekes a helyzet, hiszen azon a tornán áll az élen, melyet édesapja, Jay Haas 28 éve megnyert.

Bill Haas és Charley Hoffman várhatják az élről a PGA Tour aktuális tornájának, a Shell Houston Opennek a második napját. Haas számára különösen érdekes a helyzet, hiszen azon a tornán áll az élen, melyet édesapja, Jay Haas 28 éve megnyert.

A Masters torna előtti utolsó „hétköznapi” viadalt rendezik a PGA Touron a héten. A 144 fős mezőny a Rees Jones által 2005-ben tervezett, a Major-győztes David Toms által felügyelt par-72-es 6800 méter hosszú pályán méri össze erejét. Az első kört követően az a Bill Haas várhatja az élről a folytatást, aki hat birdie-t, egy eagle-t és egy bogey-t jegyzett, így 65 ütésből ért végig a pályán. Haas 14-ből 11 fairway-t ütött meg, a greenekre pedig közel 90%-os pontossággal érkezett meg. Haas jó szereplése nem meglepő, hiszen eddig kiegyensúlyozott idényt tud maga mögött, utolsó három tornáján mindig az első 20 között zárt. A tavalyi kiírás 10. helyezettje eddig öt tornagyőzelmet jegyez pályafutása során, a hatodik – bár még messze a vége – éppen azon a tornán jöhet össze, melyet édesapja 1987-ben megnyert. Haas karrierje során eddig öt alkalommal várhatta az élről egy tornán a második kört, ám ebből a pozícióból korábban mindössze egyszer tudott nyerni.

 

Ami a riválisokat illeti, Haas mellett együttállásban Charley Hoffman áll az élen, szintén egy 65-ös körrel. Hoffman bogey mentes kört teljesített és január óta a legalacsonyabb körét zárta. Haas honfitársa pályafutása során eddig két tornát nyert és Haashoz hasonlóan egyszer várhatta hasonló pozícióból egy tornán a második kört, ám ezt a helyezést nem tudta végül tornagyőzelemre váltani.

A két éllovas mögött öten állnak egy ütésnyire, többek között Keegan Bradley, aki Phil Mickelsonnal és Webb Simpsonnal játszott egy flightban. Érdekes, hogy a három Major-győztes játékos közül egyik sem ütött bogey-t, Bradley 66-os, Mickelson és Simpson 68-as kört jegyzett. Jól ment Matt Kucharnak is, aki szintén 66 ütéses körrel zárt, míg az egykori világelső, Rory McIlroy 70 ütésből teljesítette az első napon a par-72-es pályát.

A verseny több játékosnak is végtelenül fontos, hiszen ez az utolsó alkalom, hogy részvételi jogot lehet szerezni a Mastersre. 44 játékos vágott neki azzal a tudattal a Shell Houston Opennek, hogy ha nyer, akkor ott lehet Augustában. A PGA Tour történetében eddig csupán két játékos, Sandy Lyle (1988) és Phil Mickelson (2006) tudta végrehajtani azt a bravúrt, hogy a Masterst megelőző tornát és magát a Masterst is megnyerte.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés